Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kisbaba érkezik kutyák mellé?...

Kisbaba érkezik kutyák mellé? Hogyan tovább?

Figyelt kérdés

Sziasztok, baba érkezik hozzánk pár hónap múlva. Vannak kutyáink, imádjuk őket, benti kutyák, kanapé kutyák, egyedül az ágy tilos nekik. Jól nevelt, szófogadó kutyák mind, és egymással nagyon jól megvannak, figyelnek ránk, egyértelműen én vagyok a falkavezér köztük. Nem szeretném őket kitenni a kertbe, és azt szeretném ha a gyerekünk is később annyira szeretné őket, mint mi. Ha a babának a szobája tiltott nekik, de a lakás többi része nem, akkor ezt így meg tudom oldani higiénikusan? Így is 2 naponta takarítok, sűrűn mosom a fekhelyüket is, és nincs nálunk se kosz, se kutyaszag, mert amúgy őket is rendszeresen ápoljuk, fürdetjük, fésüljük. Amúgy általában öblítőillatuk van a fekhelyüktől:)

Én mindig puszilgatom őket, tehát nagyon nagyon fontosak nekem. Szerintetek hogy csináljam ezek után, hogy mindenkinek jó legyen?

2012. máj. 24. 20:57
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
0%

Én sem tartom egészségesnek, hogy kutyák legyenek a csecsemő mellett(aki azt írta, hogy régen ezért voltak egészségesebbek e gyerekek, gondolkodjon, hol engedtek régen kutyát lakásba.....), de ez az én véleményem, Te úgy döntesz, ahogy akarsz.

Az más kérdés, hogy tapasztalataim szerint a benti kutyákat sokkal jobban szeretik a gazdáik(talán túl is), és nagy részük szinte uralkodik a gazda felett. Na, ha ilyemkor érkezik egy gyerek, aki elvonna időt a kutyák elől, bajok lehetnek!!

2012. máj. 25. 08:27
 12/19 anonim ***** válasza:

Semmi baj nem lesz, nem kell őket kitenni a kertbe. Amíg a baba nagyon kicsi, addig ne engedd hozzá közel a kutyákat, vagy legalábbis ne nagyon érjenek hozzá, ne nyalják meg. De szokják meg a jelenlétét, az illatát. Ha már a baba képes magától átfordulni, felülni, akkor közelebb engedheted őket, csak arra figyelj, hogy a baba ne csapkodjon feléjük, ne markoljon rá a szőrükre, farkukra, stb. Ha meg már elindul a kicsi, akkor nincs mese:)

De az első pillanattól kezdve mond a babádnak, hogy óvatosan nyúljon feléjük, figyeljen oda, ne lépjen, ne üljön rájuk, nem szabad erősen megszorítani őket, csak simogatni.

És természetesen a kutyáknak is mondani kell, hogy szépen viselkedjenek vele, ne menjenek közel az arcához.

Egy a lényeg: kutya és gyerek felügyelet nélkül SOHA, EGY PILLANATRA SEM MARADHAT EGYEDÜL!!!

Ha egy kutya tisztán van tartva, akkor semmit nem kaphat el tőle egy gyerek. A sógornőm állatorvosi asszisztensként dolgozott egy ideig, és bár ő nem egy nagy kutyabarát, soha nem tiltotta -úgy értem amikor az unokatesóm 2 év körüli volt- hogy megölelgesse, vagy megpuszilja a kutyámat. (szintén lakásban tartott kistestű)

Sétáljatok sokat együtt, a gyerkőcnek is jót fog tenni, és a kutyák is élvezni fogják. És a lehetőségekhez mérten a kutyákkal is próbálj ugyanúgy/ugyanannyit foglalkozni.

Azt hiszem a kutyám szívébe akkor lopta be magát igazán az unokatesóm, amikor rájött, hogy milyen vicces dolog sonkával etetni a kutyust :D Onnantól örök szerelem az övék.

2012. máj. 25. 10:01
 13/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a sok választ, örülök, hogy ennyi hasonló gondolkodású ember van itt, mint én, kicsit féltem, hogy majd mindenki leteremt, hogy mi az hogy baba és kutya egyházban?! :)természetesen megfogadok minden tanácsot, én is így terveztem a jövőt.:) A kutyák bullmasztiff, francia bulldog, mopsz, csivava
2012. máj. 25. 10:40
 14/19 anonim ***** válasza:

Szia!

Van egy barátnőm aki kicsit szintén aggódott, hogy mi is lesz ha megérkezik az új családtag.

A kislány most már (majdnem) 2 éves egészséges, mint a makk és teljesen kijönnek a kutyussal. Most már nem csak kúszik-mászik hanem járkál is és néha reggel arra ébrednek a szülők, hogy a gyerek együtt alszik a kutyával... (nem a kutya alszik az ágyban, hanem a kislány a kutyahelyén egymást átölelve.)

2012. máj. 25. 11:05
 15/19 anonim ***** válasza:
a gyerekkel és kutyákkal közös séta nagyon szép elképzelés, de a gyakorlatban sajnos a gyerek 3 éves koráig kb kivitelezhetetlen. (az egyik ismerősöm emiatt adta el a német dogját. az apa 12 órás műszakokban dolgozik, anyuka otthon volt egy kéthónapos bébivel és nem tudta kire hagyni a gyereket, amíg sétáltat, ahogy azt sem tudta megoldani, h vki más sétáltassa a kutyust, aki így egész napos szobafogságra lett volna ítélve, mivel a kettő együtt sajnos tényleg nem igazán megy :-( )egy kis szervezéssel megoldható azért, h a baba is és a kutyák külön külön kisétálhassák magukat. ebből a szempontból nagy segítség az is, h van kertetek :).
2012. máj. 25. 12:29
 16/19 Hovarju ***** válasza:

Kedves kérdező !

nagyon örültem ennek a kérdésnek.:-) Végre egy szűlő, aki nem akarja kintenni a kutyáit a születendő gyermek miatt.

Szerintem jó lesz úgy ahogy leirtad. Ha nem mehetnek be a gyerekszobába, de a lakás többi részébe találkozhatnak a babával.

Fontos, hogy soha ne hagyd felügyelet nélkül őket, és hagyj nekik időd az egymással való ismerkedésre.

Szerintem nem lesz baj. Én is tudom neked ajánlani a netborados topicot. Ott is sok segítséget kaphatsz.

Sok bolodgságot kívánok a babához és a kutyusokhoz is.

2012. máj. 25. 13:22
 17/19 Hovarju ***** válasza:
Ja! és ha szófogadó kutyusaid vannak, akkor a babával való séta sem lehetetlen. Nálunk a szomszéd úgy oldotta meg, hogy kenguruba tette a babát, a kutyust meg tudta vinni pórázon.
2012. máj. 25. 13:23
 18/19 anonim ***** válasza:

Kedves 11/17!

Elgondolkodtam. De egy szóval nem írtam olyat, hogy régen a gyerekekkel lakásban voltak a kutyák :D Te pedig gondolkozz el azon, hogy régen, mennyit szaladgáltak a gyerekek a szabadban, mennyi állat volt a szabadban, a réten, az istállóban stb... és hogy akkor, mennyire voltak egészségesek a gyerekek. Mindenki féltse attól a gyerekét, amitől akarja. Ennyi.

2012. máj. 25. 13:38
 19/19 anonim ***** válasza:
71%

Én ezek a fajta kutyuk közül leginkább a csivavától tartanék, mivel én eddig még csak kiszámíthatatlan csivavával találkoztam. Viszont nem szeretnék általánosítani, mert ez szerintem mind nevelési hiba a csivavás gazdiknál, amennyiben egy méregzsákot nevelnek belőlük, VISZONT! Mivel van egy bullmasztiffod is, ezért erős a gyanúm, hogy TE HELYESEN neveled a kutyáidat, hisz ő túl nagy ahhoz, hogy csak úgy felelőtlenül eé éehessen kapatni. Visszatérve egyik hozzászóló könnyelmű állítására, miszerint sok szobakutya a gazda fejére nő, ez szerintem nem szoba-függő :DDD Hálistennek ennek semmi igazság-alapja nincsen. Ahol helyes a rangsor, ott minden jól működik, de ezt nyilván az érti, aki ért a kutyákhoz.

Mégvalami, én 2 kutyát sétáltatok babakocsi mellett, minden délelőtt! Úgy látszik, én lehetetlen és képtelen dolkokra is képes vagyok! :DDD Hurrá! Nyugi, ez bárkinek megy, AKI AKARJA!

2012. máj. 25. 13:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!