Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Az állatorvosoknak lehetőségei...

Szityák kérdése:

Az állatorvosoknak lehetőségeikhez mérten nem kellene akadályozniuk a szaporítást?

Figyelt kérdés

Azért kérdezem, mert azzal tisztában vagyok, hogy sok tudatlan ember szaporítja a kutyáját agyba-főbe, amin már meg sem lepődöm, de tegnap történt valami, amin kiakadtam.

Van egy pár a környékünkön, akiknek van 2 tk. nélküli westieje, akiket már évek óta próbálnak pároztatni, de sikertelenül. Azt mondta a lány, hogy ha nem jön össze, akkor annyiban hagyják a dolgot, nem foglalkoznak ezzel többet. Én magamban már megörültem, hogy legalább ennyivel kevesebb kölyök lesz, arre az állatorvosa felajánlotta, hogy mesterségesen megtermékenyíti a kutyát!:S Azt hittem rosszul hallok!

Ráadásul már többször mondták a gazdái, hogy a szőre és a pofája alapján a szukában valószínűleg van valami más is a a westien kívül.

Minek lesz egy ilyen emberből állatorvos? Nekik csak a pénz számít? Ez nekem már egy kicsit sok! Nincs arra valami törvény, hogy az állatorvosnak kötelező jelenteni, ha valaki szaporítani akar? Lehet nem ártana, bár ilyen alapon úgyis mindegy lenne.:(

2012. máj. 22. 18:11
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
16%
A keverék is ugyanolyan kutya ,a gazdája meg ugyanolyan ember ,nem csak a gazdag ,méregdrága kutyával rendelkezőknek van joguk a kutyájuktól almot lehozni,hanem bárkinek.
2012. máj. 22. 19:09
 12/31 anonim ***** válasza:
22%
Szerintem nem az a lényeg, hogy törzskönyves, vagy keverék, hanem hogy hogy bánnak vele! ezt nem lehet törvényileg szabályozni, attól, hogy valakinek keverék kutyája van, még nem mondhatod neki, hogy nem lehet kiskutyája. Viszont a tartási körülmények szabályozva vannak, azért már lehet büntetni.
2012. máj. 22. 19:09
 13/31 anonim ***** válasza:
22%

Tényleg ennyi sznob van itt?? Vagy csak mindenki egész nap a gép előtt ül, és álomvilágban él? nem mindenkinek van pénze vagyonokat kifizetni egy kiskutyára, de attól még nagyon szerethetik őket és jól bánhatnak velük. Szerintetek csak minimum aranykoszorús mestertenyésztők szaporítsanak. Tudjátok mi lenne belőle? Olyan beltenyészet, hogy öröm lenne nézni.

Nem azt mondom, hogy mindenki agyba-főbe gyártsa a kiskutyákat, de ha valaki normálisan tartja őket és keres gazdit a kicsiknek, ne kövezzétek már meg!

2012. máj. 22. 19:25
 14/31 A kérdező kommentje:

Én meg azt nem hiszem el, hogy még mindig ennyire korlátoltak az emberek, hogy azt hiszik, hogy a törzskönyves kutya gazdája sznob és csak flancolni akar a törzskönyvvel!

Egyáltalán semmi bajom a keverék kutyákkal, de tele van velük az összes menhely és egyszerűen nem hiszem el, hogy aki keveréket akar, az ne találna magának kutyát valamelyiken. Ingyen van (vagy nagyon minimális összeg, amiből a többi kutyát etetik), és megmenthet két életet. Minek kell még több keverék?

A fajtatatiszta kutyákat pedig nem azért tenyésztik, mert érdemesebbek az életre, mint a keverék kutyák, hanem a fajta nemesítése végett. Nem találomra összetesznek két kutyát, akik ki tudja milyen betegségeket örökítenek! Ez a különbség!

Aki keveréket pároztat vagy azt hoz létre az mégis mi célból teszi? Pénzt akar keresni, vagy csak mert miért ne! Hát ennek aztán tényleg baromi sok értelme van, aztán meg a megszületett kiskutyák igyák meg a levét, de az már kit érdekel, ugye? Hát gratulálok az ilyen hozzáálláshoz!

2012. máj. 22. 19:37
 15/31 A kérdező kommentje:
Amúgy a kérdésben szereplő westies gazdinak az volt a legfőbb kérdése, hogy mennyire viszik mostanában a kiskutyákat! Ezeknek az embereknek nem csak a kutyájukat kellene ivartalaníttatni...
2012. máj. 22. 19:42
 16/31 anonim ***** válasza:
16%
Ha van kereslet a westire had adja el,szíve joga.Miért ne kérjen érte pénzt? Ja azt csak a sztártenyésztőnek lehet? Nem mindenkinek kell menhelyes, ismeretlen előéletű felnőtt kutya.De ez is egy lehetőség.
2012. máj. 22. 19:50
 17/31 A kérdező kommentje:

Mert ha szaporítótól veszel az aztán irtó biztos hátterű kutya lesz... Azért van annyi szaporított, beteg kutya a menhelyeken is. Valóban!

Ezek közül a westiek közül is legalább az egyik keverék, szóval a kölykökön valószínűleg ez látszani is fog, de westieként akarják eladni őket. Gondolom ez is rendben van szerintetek!

2012. máj. 22. 19:59
 18/31 anonim ***** válasza:
Hagyd rájuk, nem fogják megérteni a lényegét...
2012. máj. 22. 20:03
 19/31 anonim ***** válasza:
33%
A vevő tudja majd ,hogy nem törzskönyves a kutya ,tehát nincs becsapva. Neki megér így is x ezer ft-ot. Erről szól a piacgazdaság.
2012. máj. 22. 20:13
 20/31 A kérdező kommentje:

Tudom Szandi, csak még a mai napig reménykedek, hogy annyi esze csak van az embereknek, hogy az észérveket megértsék, de úgy tűnik reménytelen.:( Nem értem mit nem lehet ezen érteni!:/

Komolyan legszívesebben kiszaladnék a világból ilyenkor az összes kutyával együtt!:)

2012. máj. 22. 20:18
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!