A "tüköriskolákban" milyen viselkedési problémákkal rendelkező kutyákat raktak már rendbe és hogyan, illetve milyeneket utasítottak el?
Nem, azért kérdezek, mert érdekel. Csak a maszlag nem kell hozzá, ami nélkül meg gyanítom, senkivel nem lehet ott szót váltani. Arról nem is beszélve, hogy itt is az volt az első, hogy gyere fizess, majd akkor elmondjuk.
Egyszerűen érdekelt volna, hogy _például_ milyen nehéz eseteket tudtok kezelni, és _például_ miket nem, és _például_ mit használtok, amikor egy nagyon nehéz esettel van dolgotok.
Egyedül ez a sikertörténetes ötlet volt eddig jó (azt nagyon szépen köszönöm, olvasgatni fogom), minden más arról szólt, hogy végül beszippantson a suli, ami viszont soha nem fog megtörténni, már csak ezért sem, mert békésen érdeklődni sem lehet anélkül, hogy ne erre utaznátok.
Nem lehet konkrét példát írni, nem érted? Írjuk le percről percre egy rendberakott kutya több hetes/hónapos történetét? Érdekes lenne. Szerinted hogyan lehet szemléletesen leírni a kutyák között a pályán zajló interakciókat, és a gazdival történt beszélgetéseket úgy, hogy megértsd, miközben nem ismered a hátteret? Erre konkrét választ így nem fogsz kapni.
Én is tudok olyanokról, akik otthagyták a tükör sulit, mert a gazdi nem volt kompatibilis a módszerrel. Olyan is van, amikor emberi problémák állnak a háttérben, és a gazdi az oktatókkal nem kompatibilis. De ez az élet minden területén így van. Ami nem kötelező, azt ott lehet hagyni, ha nem tetszik a rendszer. Azt is el tudom képzelni, hogy egyes oktatók képességeit meghaladják bizonyos problémák, de ez szintén nem kutyaiskola függő, bárhol előfordulhat.
Most olvasgatom a sztorikat, és látom, hogy agresszív kutyákhoz kannát használtok. Ezen meglepődtem, bár így belegondolva nem tudom miért, engem egy nálatok végzett kiképző ismertetett meg a kannval régesrégen.
Például ilyenekre gondolok :) Nem tudom, miért nehéz ezt leírni. Nem azt mondtam, hogy írjatok egyetemi tanulmányt, csak példákat. De persze ha nem világos a szó jelentése, akkor hagyjuk is :)
Köszönöm, megnézem, amint a TV2 zseniális lejátszója is úgy gyondolja :) Nálam mindig szaggatnak a videóik, de azért igyekszem...
Egyébként tényleg nem azért tettem fel a kérdést, hogy balhézzak, alapvetően tudom, hogy ezekben az iskolákban tényleg értenek a kutyákhoz, nagyon jó dolgokat tudtok csinálni velük, amik a kutyás társadalom javát szolgálják. Megvan a saját véleményem, de ettől még képes vagyok objektíven hozzáállni a dolgokhoz. Ehhez szerettem volna egy kis segítséget kapni, és még esélyt is láttam rá, lévén vannak itt bennfentesek. Nem tudtam, hogy ilyen nagy dolgot kérek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!