Szuka kutya vizelettartási problémákkal?!
Sziasztok!
Van egy 6-7 éves keverék szuka kutyám,aki már volt vemhes többször is, és mivel nem akartunk több kiskutyát, ivartalaníttattuk. Ez volt kb 4 éve. És kb 2 éve vettük észre h problémái vannak. Ha fekszik,néha csak úgy maga alá pisil,bár nem nagy mértékben. Egyébként nagyon egészséges,mozgékony kutya,vidám,semmibaja,dokihoz is megyünk évente többször is.
Valakinek valami ötlet hogy ez miért van? Vagy csak a kor teszi?
köszi a válaszokat!
Ha ivartalanításnál mindent kivettek neki (méh, petefészek) akkor előfordulhat, hogy idősebb korába vizelettartási problémái lesznek.
"A komolyabb bajok közé tartozik, hogy néhány szukánál inkontinencia (vizelettartási zavar) alakul ki később, de ez ritka, és hormonpótlással megoldható. "
Utolsónak! Hidd el, én is ivartalanításpárti vagyok, szaporításellenes, de ha tetszik, ha nem, sajnos az ivartalanításnak lehet ilyen mellékhatása. Teljesen egyértelmű a dolog. Az idősebb,változó korba ért hölgyek egy része is küzd inkontinenciával (hormontermelés kiesése miatt). Nem a szülés miatt van.
Megoldás mint már írtam ebben az esetben hormonpótlás. Mi is voltunk ilyen helyzetben
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!