4 hónaposan elég idős a kutya az ivartalanításhoz? (szuka)
Szerintem meg ne tartsátok kint télen...nekünk is tacsink van és minimum éjszaka bent alszik, de sokszor már délután bent melegszik. A tacskó nem igazán szereti/bírja a hideget plusz lent van a hasa így abszolút kínzás kint tartani télen- mmint teljesen kint, és még az egészségére is káros. Nekünk is volt ilyen okos szomszédunk "nem fagy az meg" És jééé, DE. Megfagyott a tacskója egy szép januári reggelre meghalt. Szóval be a kutyával.
Amúgy a cicámat megműtötték 4 hónaposan bár ő már elkezdett jelölgetni így már ivarérettnek számított.
Off, de nekem is a szívem szakad meg a kint tartott kutyákért, főleg egy kistestű... pár napon belül lehűl a hőmérséklet, éjszaka már simán talajmenti fagyok lesznek. Ezek a pöttömök meg a rövid lábaikkal, rövid szőrükkel. Hát én képtelen lennék kint tartani.
De még ha nem is fagy meg, bakker, nagyon fog fázni:(
Más az, ha egy nagytestű, nagy bundájú kutyáról van szó, azok télire olyan szőrt növesztenek, hogy simán bírják a hideget.
De hogy a kérdésedre is válaszoljak, én megvártam a kutyám első tüzelését.
A szüleim nem engednék eggyáltalán hogy bent legyen, és a kutya szerintem is kintre való. Én a műtét utáni pár napra azért beengedném, de a szüleim miatt ez kizárt.
1. Nem tacskó, hanem tacskó keverék, nem olyan lapos mint egy tacskó.
2. A tacskó apja és a valami terrier féle anyja is szálkás szőrű, ő is az.
3. Itt a faluban majdnem minden háznál van valami kis patkányozó kutya (mi is részben annak tartjuk a miénket, persze azért kedvencnek is), és érdekes módon nem fagyott még meg egyik se...
Mindenesetre megpróbálom még erre az őszre szervezni a műtétet, hogy télre vissza tudjon nőni ott a szőre, és így már tavasszal se fog tüzelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!