Segítség! Hogyan győzzem meg?
Ismerősöm 4 hetes kiskutyát akar magához venni szaporítótól. Szeretném meggyőzni, hogy a kiskutyát csak 8-10 hetes korban szabad elválasztani az anyjától, de én nem tudom a szakszavakat, keresek olyan cikket, amiben ezt (ennek fontosságát) bővebben kifejtik és elég meggyőző, vagyis leírja a kockázatokat, a kutya viselkedésére tett negatív változásokat a korai elválasztással kapcsolatban.
Előre is köszönöm!
7-8 hetesen hozza el leghamarabb a kutyát.
ha 4 hetesen adják vagy 6 hetesen az tuti szaporító egy jó tenyésztő 7,5-8 hetesnél korábban nem adja oda a kutyáit...
mond meg neki hogy ha 7-8 hétnél korábban hozza kutyáját egy idegroncs és agresszív hülye kutya lesz,nekünk ajándékba adtak egy tacskót ő 6 hetes volt,mondtam hogy ne hozzák nekünk,de idehozták és hát nem dobtuk ki az utcára ,tiszta ideggyenge és agresszív kutya lett..
Ezeket már mind mondtam neki, de hajthatatlan, szerinte ezek jó tenyésztők, hiába mondom, hogy nem. Hiába mondom, hogy a kiskutyának rossz a fejlődése szempontjából, ha ilyen korán elhozzák, azzal válaszol, hogy az állatorvos szerint már 4 hetesen el lehet hozni. :@
Ok, ebben igaza is van, egészségügyileg tényleg elválasztható már 4 hetesen is, de személyiségfejlődés szempontjából meg nem jó, sőt, rossz, de azt mondja ez nem így van, mert így legalább minél korábban "összeszokik vele a kiskutya". :@ A kutyának aztán oly mindegy, egy kutya akár 8 évesen is simán összeszokik egy gazdával vagy új falkával. Nem?
Az idegeimre megy, ha valaki ilyen akaratos és "süket".
Akár 8 évesen is, persez.
4 hetesen szinte kínzás elválasztani. Sokkal nehezebb lesz neki kommunikációt megtanulnia, hiszen 4 hét hátrányba kerül. Mert gondolom ismerösöd nem fogja pont 2-3-4 hónapos kölykök közé fogja vinni.
Öntelt hólyag az ismerösöd, ha nem bírja ki azt a pár hetet, aztán a kutya az elsö 2 évében menhelyre fog kerülni, mert tele lesz viselkedés problémákkal és szeparációs szorongással...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!