Hogyan és miben tudnám hazahozni a kiskutyám vonaton? És, hogy győzzem meg a tenyésztő, aki nem nagyon szeretné ha vonattal mennék érte?
Több mint egy éve kinéztem magamnak azt a kennelt, és egy hónapja meg is születtek a kicsik, már ki is van választva és az előleg is kifizetve. De akadt egy kis bökkenő. Nem igazán gondoltam át, hogy hoznám haza. Sajnos autó hiányában vagyok, mivel apám nem akarja a kocsiját odaadni és elvinni sem. A barátom 2 hét múlva megy ki dolgozni Németországba 3 hónapra, így ő sem tud segíteni. Megkérdeztem már egy csomó ismerőst, mondtam, hohy kifizetem a benzint+ egyéb költségeket. De csak húzták a szájukat. Így ezt feladtam :(.
Más opcióm nem maradt csak a vonat. De nem a szomszédba készülök a kiskutyáért. 330 km-t kell utaznom érte, tehát jó formán a fél országot. Durván számolva ez 5-6 óra utazás, mondjuk beleszámítva az átszállást is Budapesten. Viszont a tenyésztő is eléggé húzza erre az ötletre a száját. Nem igazán tetszik neki :((. Annyira nem tudom, hohy oldjam meg, mindenképp szeretném ezt a kiskutyát, olyan hosszú ideje vártam már rá.
Nyilván le leszek pontozva, de miért megterhelő a kutyának a vonatozás?
Kiskutya, tehát vagy elszórakozik veled, ha játszol vele vagy alszik.
A vonat egész nyugis, sokkal jobb, mint autóval! Valószínűleg nem lesz hányingere sem. Azt mondjuk nem tudom, mikor hoznád el, ill. mely vonatokon van fűtés stb., tehát nem fázna-e.
+ Ugye biztos fog pisilni/kakilni (de azt a kocsiban is tenné).
Ha sikerül jól összehoznod nem sokkal tart majd tovább az út, mintha autóval tennéd meg.
Esetleg kérdezd meg a tenyésztőt, mit javasol vagy kérdezd meg újra az autóval rendelkező ismerőseidet, hátha valamelyikük mégis beadja a derekát. (Nem értem, miért nem segítenek, azt írtad kifizetnéd az üzemanyagot is meg mindent, ha jó kapcsolatban vagytok nem nagy dolog egyik délelőttöt vagy délutánt rászánni. Akár hétvégén is el lehet intézni, akkor a legtöbb ember nem dolgozik, s ha fáradt is hetekkel előtte tud róla, fel tud készülni az útra, ki lehet bírni, nem annyira megterhelő.)
Szerintem se lesz semmi baj a vonaton.
A tenyésztőnek azt mond hogy autóval jöttél.
Ha kijön megnézni hogy igazat mondtál-e akkor mondjad hogy pár sarokkal arébb álltál meg. Sok szerencsét.És sok boldogságot a kutyussal :)
akkor ő nem is ad el külföldre kiskutyát? mert pl. repülőn sokkal többet utazik baba. vidd nyugodtan vonattal, szerezz be egy akkora kézi szállitóboxot, amibe kényelmesen belefér a kutyus. és semmi baja nem lesz az égvilágon. A vonatokon is fűtenek, max. az átszállásál kell vigyázni picit ha nagyon hideg lesz. milyen fajta kutyus egyébként?
330 km. ha van gyorsvonat, 3óra alatt megteszed. Sok sikert a kiskutyához.
igen neki is ez a problémája, hogy a kicsinek nem lesz meg akkor az összes oltása... adott már el kölyköt egészen Dubaiba is. Oda hajóval és repcsivel ment a kiskutya. De ő már akkor az a maradék volt, 5 hónapos. Sajna autóval ő sem tudja elhozni, mivel nincs neki.
Hát lebeszélem vele, hogy maradhasson tovább a kicsi (bár ez nekem nem épp opcionális, mivel pont akkor fogok tudni otthon maradni vele legalább 3-4 napot amikor 9 hetes lesz).
De amúgy ha vonaton viszem miben lesz érdemes szállítani? Van egy utazótáskám, amin vannak ilyen aprólyukas átlátszó nyílások, én arra gondoltam. És a pisi-kakival mit csináljak a vonaton? :D Kell amúgy ekkora kiskutyának vonatjegyet venni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!