Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szeretnék egy kutyát de a...

Szeretnék egy kutyát de a szüleim nem nagyon szeretnének hogyan győzzem őket meg?

Figyelt kérdés

Sziasztok szeretnék egy golden retriver kiskutyát de a szüleim nem nagyon engedik és nem tudom hogy hogyan győzzem meg őket!!!

Van egy macskám és 4 tyúkom akiket minden nap én gondozok és a szüleim mégis mindig fontolgatják a kutyát és amikor megkérdezem őket kutya témába akkor olyan furin viselkednek!!! Találtam a közelünkben egy menhelyet is mert pénzt nem nagyon költenének bele!! És ott a menhelyen meg egy nagyon aranyos 5 hónapos rókafejű kutyát (igaz csak interneten) de igazából most fűzögetem őket hogy menyünk el oda!!! Léci adjatok nekem jó ötleteket!!!

12 éves lány vagyok!!!!

A válaszokat előre is köszönöm

ui: Tudom hogy van ilyen témájú kérdezgetések de mindenkinek más az élete!!! :)

2012. máj. 11. 14:55
 1/6 anonim ***** válasza:

Hát.. igazából, ha pénzt nem nagyon ölnének bele, akkor lehet hogy az a bajuk, hogy te pont az egyik legdrágább kutyafajtát nézted ki magadnak (golden retriever). de ha neked az a rókaszerű kutya is jó, akkor bizonyítsd be a szüleidnek, hogy neked mindegy hogy néz ki a kutya, a lényeg hogy nagyon szeretnél egyet.

ráadásul, ha egy kicsit javítasz a jegyeiden, akkor biztos felengednek. :)

2012. máj. 11. 15:05
 2/6 anonim válasza:

Hogy érted, hogy "furin viselkednek"?

Az én apukám sem engedte meg nagyon régen, a kert miatt, de megengedte hogy legyen egy kutyám, és 2 macskám.

Szerintem azt tedd legelőször, hogy egy menhelyre mész, és ott foglalkozhatsz a kutyával, és miután a szüleid látják, hogy lelkiismeretesen foglalkozol velük, akkor talán megengedik. Amúgy most hirtelen nem jut eszembe több, de ha igen, akkor majd írok. :))

2012. máj. 11. 15:10
 3/6 anonim ***** válasza:
Hacsak nincs kőből a szívük, a menhelyen - ha elmennek - biztos meglágyul nekik és megengedik a kutyát. Viszont az fontos, hogy később, ha a 10-15 év alatt beteg lesz a kutya(ami sosem 2 forint), akkor nincs olyan, hogy nem ölnek bele pénzt. Szóval csak akkor van értelme vállalni, ha ők is együttműködőek. Már csak az évi veszettségi+kombinált pénzben van ehhez még jön az élősködők elleni védelem egész évben. Olyan pedig nagyon ritkán van, hogy egy kutya egész életében egyszer sem beteg, egyszer sem éri semmi,így ezekkel az esetekkel is számolni kell pénzügyileg.
2012. máj. 11. 17:31
 4/6 anonim ***** válasza:

Sajnos lehet, hogy a szüleidnek igazuk van, ha még nem akarnak neked kutyát haza hozni. Meglehet, hogy még ők nem tartanak téged elég felelősségteljesnek.

Egy kutya, főleg egy kölyök rengeteg gonddal, törődéssel, odafigyeléssel jár. 10-15 évig napi szintű kimerítő foglalkozást igényel. Ha te megunod, a szüleid "nyakán marad" a kölök. Ezen kívül egy kutya eltartása igen sokba is kerülhet, premium minőségű táp, az alap felszerelések sem olcsóak. Orvosi költség egy vagyon, ami megsokszorozódhat, mivel keverék kutya, így előfordulhat, hogy örökletes betegségei vannak. És persze érdemes normális suliba is vinni a kutyát, ami szintén nem olcsó.

2012. máj. 11. 17:35
 5/6 anonim válasza:
21%
Szia! szerintem ez egy nem jó ötlet! (nem akarlak szándékodról lebeszélni de hallgass meg!) Volt nekem is egy kutyám 12 éves koromba és csak a gond volt vele! mindent szétrágott mindig elvitte a papucsunkat, és sokszor elszökött! és szerintem a golden retriver pont olyan fajta hogy hajta a vadész ösztön és pont ezért el is szökik és ahopgy előttem is írták nem két FT! az állatorvos a kutyakaja stb..... Ja és kölxökkorba cuki meg minden de abból a kis cukikából egy pokolfajzat lesz hidd el saját tapasztalat! 13/F
2012. máj. 11. 18:05
 6/6 anonim ***** válasza:

Azért a nevelés hiányát nem kell összekeverni az eredendő gonoszsággal. :)

És egy kutya sem alapjáraton szökős, csak nevelés és törődés kérdése.

2012. máj. 11. 18:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!