Segítség! Hogyan győzzem meg?
Ismerősöm 4 hetes kiskutyát akar magához venni szaporítótól. Szeretném meggyőzni, hogy a kiskutyát csak 8-10 hetes korban szabad elválasztani az anyjától, de én nem tudom a szakszavakat, keresek olyan cikket, amiben ezt (ennek fontosságát) bővebben kifejtik és elég meggyőző, vagyis leírja a kockázatokat, a kutya viselkedésére tett negatív változásokat a korai elválasztással kapcsolatban.
Előre is köszönöm!
8-12 hetes korig kizárólag az anyja mellett a helye!!
fontos a szocializálásban! ideges, félénk kutyus lehet belőle ha elválasztják 4-5 hetesen!!
Egyrészt a mamatej miatt jó ha ilyenkor még maradnak a kölykök. Meg lehet oldani nélküle is, de ha nem létfeltétel elválasztani őket, akkor nagyon nem kéne!
Másrészt a kölykök ilyenkor tanulják meg, hogy meddig mehetnek el. Más kutyákkal vannak összezárva, játszanak, feszegetik a határokat és jelzik egymásnak a határokat. Ez nagyon fontos szerintem a kutya személyiségének alakulása miatt szerintem. Négy hetesen még annyira pici egy kutyus, hogy nem is lenne szívem elválasztani az anyjától. Szemmel látható, hogy még szüksége van a "mamira".
mond neki ,hogy beteg és agresszív lesz a kutyája ha 4 hetesen hozza el!!!
ha tényleg nem érti meg akkor majd szembesül vele amikor a kijönnek a kutyán a betegségek és a viselkedési problémák..
milyen fajta kutyát akar elhozni???
mert ha csivava,yorki akkor 1000 % hogy egy ideggyenge beteg és agresszív kutya válik belőle...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!