Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Te mit szoktál tenni kutyatáma...

Te mit szoktál tenni kutyatámadás esetén?

Figyelt kérdés
Mit kell csinálni ha morog/ugat, esetleg elkezd feléd szaladni egy kiskutya vagy egy nagykutya?

2012. máj. 2. 00:26
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
Utolsó, és persze ordibáltam a kutyákra, hogy tűnjenek el ("KUSTI!") de a szemükbe nem néztem, mert az prvokáció
2012. okt. 29. 23:24
 22/28 anonim ***** válasza:
Szintén előző, egy nap a barátnőmmel kiültünk a gyümölcsösben a fűre, az út mellé almát enni a barátnőmmel és a kutyámmal (ő nem evett almát :D ) Egyszercsak látjuk, hogy egy airedale terrier jön felénk az úton, azt hiszem, kan (az én kutyám szuka, tehát nem bántják egymást) A kutya odajött az enyémmel, hogy játsszanak. Az én kutyám nem agresszív, csak akkor támad, ha veszélyben van/gyunk. De nem szeret játszani sem, inkább csak menekült előle. Látta, hogy az eb nem jelent veszélyt se rá, se ránk. Én azért egy kicsit tartottam ettől az ebtől. Ordítottam, gyakorlatilag a fülébe, hogy "Kusti!" de szó szerint füle botját se mozdította. Felkaptam egy almát, és óvatosan megdobtam vele, mert nem tudtam, mi lesz a reakciója. Ijedtében egy métert ugrott oldalra. Nem akartam durván fellépni, de ha a szép szóra nem hallgat (bár lehet, hogy süket volt) akkor jelzem neki máshogy. Sok alma volt lehullva, így felkaptam még egyet, és erősebben hozzávágtam. Barátnőm követte a példámat, így jól megdobáltuk, egészen addig, amíg visszament oda, ahonnan jött.
2012. okt. 29. 23:35
 23/28 Szilvi & Argos ***** válasza:
Az a baj, hogy nem vagyok túl jó célbadobó :) pedig hasznos tud lenni a dobálózás
2012. okt. 30. 15:07
 24/28 anonim ***** válasza:

Én sem. De látnod kellett volna az arcukat, amikor meglengettem egy követ :D

14/L

2012. nov. 4. 01:53
 25/28 Csongi2 válasza:
Ameik kutya engem megtamad az a hejszinrol nem megy el en altalaba alkapcsonrugom etol kiakad az alla majd utana kinyirom
2013. jan. 11. 11:15
 26/28 anonim ***** válasza:
77%

a kérdés ,nem igazán írja le a kutyatámadást!!

kevés ember szenved el igazi kutyatámadást, a többi " morog/ugat, esetleg elkezd feléd szaladni egy kiskutya vagy egy nagykutya " NEM IGAZÁN KUTYATÁMADÁS .aki ismeri a kutyákat ,és azok viselkedését,az tudja,hogy nagyon nagy a különbség ,az igazi kutyatámadást megelőző viselkedés ,és a leírt ugat,és felém szalad között!! hiszen amikor játszunk a kutyával,akkor is ugatva,vicsorogva,rohan felénk DE AZ ,A JÁTÉK RÉSZE. elég megnézni egy kis gyermeket,amikor egy nagy testű kutyával játszik! a külső szemlélő szemében tuti kutyatámadás, a kutya gazdája ,és a gyermek szemében pedig játék! feltételezett támadás esetén,pedig a teljes közömbösség a kulcs. mivel a valódi támadás lényege a sérülés okozása . ennek pedig teljesen mások az előjelei! a kutyák megérzik,hogy ki az aki fél tőle,és mivel kutyák,ezért egyből a rangsor számít,le akarja dominálni az embert ,ami pedig nem minősül kutyatámadásnak!!ezt mindenki tudja,aki kutyát sétáltat. vannak emberek akikre a kutyák egyszerűen gerjednek ,akiket még a pici 1 kg-os kutyák is megugatnak . más a szitu,ha a kutyatámadás ( nevezzük így ),a kutyánk ellen irányul. pl: séta közben ,zárt kertből kirohanó kutya támadása, stb. de ebben az esetben,egy jól szocializált kutya tudja kezelni a kialakult helyzetet,persze ,ha ezt a gazdája is tudja! mert sajnos,sok gazdának fogalma sincs a helyes viselkedésről ( pórázt eldob -hogy a kutyának legyen lehetősége védekezni,elfutni,vagy behódolni,vagy a kis termetű kutyákat esetleg felemelni( bár ,ez nagyon rossz ,és hibás,de a legtöbben mégis ezt teszik).

tehát szerintem a legjobb megoldás : közömbösnek maradni, a kezeket a mellkas előtt ,vagy szorosan a test mellett tartani,nem ránézni,nem szólni a kutyához ! vagy ellentámadni,hangosnak lenni,de figyelni,hogy a támadó kutyának legyen lehetősége menekülésre,mert akkor nem fordul szembe velünk.

2013. jan. 11. 12:01
 27/28 anonim ***** válasza:

Engem 1x ért "kutyatámadás".

Anno ki jött egy öregasszony kutyája ( elég bolondos farkas kutya keverék ) Kiabálta az asszony, hogy vigyázzunk. Ott álltam 2 fenyőfa között majd hirtelen rám ugrott és beleharapott az overálomba ( pufi :D ) és úgy tudták rólam leszedni azóta az öregasszony elaltatta a kutyát mert nagyon bolond kutyus volt. Persze megijedtem de azóta bármilyen kutya mellett elmegyek..Nem félek egyiktől sem ( vagyis amelyikekkel összefutok hajnalokban ők el is szoktak kísérni :D ) Munkahelyemhez is 1-2 hete odajött egy nagy kaukázusi kutyus mindenki félt tőle én meg ott ugráltam körülötte csentem ki neki kaját is majd haza vittem :) Tudtam ki-é de sose találkoztam vele szemtől szembe! Pedig elég nagy kutya.. De most amiért válaszoltam a kérdésre a közel jövőben érzem, hogy 1 kutyatámadás áldozata leszek.. :D

2013. jan. 11. 17:38
 28/28 anonim ***** válasza:
Én pikkpakk szétszedem a kutya gazdáját, ha meg nincs gazdája akkor találomra keresek egy embert és leharapom a fülét a köcsög embernek!!!
2013. febr. 4. 12:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!