Te mit szoktál tenni kutyatámadás esetén?
Én sem. De látnod kellett volna az arcukat, amikor meglengettem egy követ :D
14/L
a kérdés ,nem igazán írja le a kutyatámadást!!
kevés ember szenved el igazi kutyatámadást, a többi " morog/ugat, esetleg elkezd feléd szaladni egy kiskutya vagy egy nagykutya " NEM IGAZÁN KUTYATÁMADÁS .aki ismeri a kutyákat ,és azok viselkedését,az tudja,hogy nagyon nagy a különbség ,az igazi kutyatámadást megelőző viselkedés ,és a leírt ugat,és felém szalad között!! hiszen amikor játszunk a kutyával,akkor is ugatva,vicsorogva,rohan felénk DE AZ ,A JÁTÉK RÉSZE. elég megnézni egy kis gyermeket,amikor egy nagy testű kutyával játszik! a külső szemlélő szemében tuti kutyatámadás, a kutya gazdája ,és a gyermek szemében pedig játék! feltételezett támadás esetén,pedig a teljes közömbösség a kulcs. mivel a valódi támadás lényege a sérülés okozása . ennek pedig teljesen mások az előjelei! a kutyák megérzik,hogy ki az aki fél tőle,és mivel kutyák,ezért egyből a rangsor számít,le akarja dominálni az embert ,ami pedig nem minősül kutyatámadásnak!!ezt mindenki tudja,aki kutyát sétáltat. vannak emberek akikre a kutyák egyszerűen gerjednek ,akiket még a pici 1 kg-os kutyák is megugatnak . más a szitu,ha a kutyatámadás ( nevezzük így ),a kutyánk ellen irányul. pl: séta közben ,zárt kertből kirohanó kutya támadása, stb. de ebben az esetben,egy jól szocializált kutya tudja kezelni a kialakult helyzetet,persze ,ha ezt a gazdája is tudja! mert sajnos,sok gazdának fogalma sincs a helyes viselkedésről ( pórázt eldob -hogy a kutyának legyen lehetősége védekezni,elfutni,vagy behódolni,vagy a kis termetű kutyákat esetleg felemelni( bár ,ez nagyon rossz ,és hibás,de a legtöbben mégis ezt teszik).
tehát szerintem a legjobb megoldás : közömbösnek maradni, a kezeket a mellkas előtt ,vagy szorosan a test mellett tartani,nem ránézni,nem szólni a kutyához ! vagy ellentámadni,hangosnak lenni,de figyelni,hogy a támadó kutyának legyen lehetősége menekülésre,mert akkor nem fordul szembe velünk.
Engem 1x ért "kutyatámadás".
Anno ki jött egy öregasszony kutyája ( elég bolondos farkas kutya keverék ) Kiabálta az asszony, hogy vigyázzunk. Ott álltam 2 fenyőfa között majd hirtelen rám ugrott és beleharapott az overálomba ( pufi :D ) és úgy tudták rólam leszedni azóta az öregasszony elaltatta a kutyát mert nagyon bolond kutyus volt. Persze megijedtem de azóta bármilyen kutya mellett elmegyek..Nem félek egyiktől sem ( vagyis amelyikekkel összefutok hajnalokban ők el is szoktak kísérni :D ) Munkahelyemhez is 1-2 hete odajött egy nagy kaukázusi kutyus mindenki félt tőle én meg ott ugráltam körülötte csentem ki neki kaját is majd haza vittem :) Tudtam ki-é de sose találkoztam vele szemtől szembe! Pedig elég nagy kutya.. De most amiért válaszoltam a kérdésre a közel jövőben érzem, hogy 1 kutyatámadás áldozata leszek.. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!