Te mit szoktál tenni kutyatámadás esetén?
Változó, felkapok valamit, és felé hajítom, vagy rikóbálni kezdek a tulajdnossal, h. miért nem köti meg. Ha biciklin vagyok, felemelem a fenyegetett lábam.
Van úgy is, ha nagyobb kutya, hogy megállok, és megvárom, amíg a gazdája odajön.
Erdélyben ha juhászkutyák "támadnak" meg, akkor le kell ülni a földre, mert ülő emberre nem támadnak.
Ha kicsi, akkor hátralépek 2-t, felgyűröm az ing ujjam és várom, mint focisták a szabadrúgást....
Ha nagy, akkor halottnak tettetem magam, így általában csak a májam kell nekik.
egyzser kutyát sétáltattam, mikor megtámadott egy nagy kutya...akkor kan kutyám volt, sokkal kisebb,de mégis megvédett tőle, nem sérült meg a kutyám se komolyabban...
Most szuka kutyám van, azt nem támadja meg egy kan se, a szukákkal meg jól kijön, tehát nem tartok tőle.
Ha fut felém egy kutya, megállok és megvárom, hogy mit akar. Ha morog meg ugat, letojom, elmegyek mellette, esetleg ha a méretei indokolják, hogy biztosra menjek, akkor hátat fordítok neki. Ha idegbetegen, kényszeresen, de nem agresszíven ugat, akkor meg elzavarom a fenébe.
Én viszont ezek egyikét se nevezném kutyatámadásnak. Kutyatámadás az, amikor megharap a kutya, akkor már sokmindent nem tudsz csinálni, véded magad, nem kalimpálsz és ordibálsz, hogy valaki segítsen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!