Egyes kutyákat tényleg nem szabad a torkuknál simogatni, mert ez ingerelheti őket a harapásra?
Egy egészséges lelkivilágú kutyát semmi nem ingerelhet harapásra, legalábbis a saját gazdájától nem.
Idegen kutyát meg nem simogatunk bizalmas helyeken, mert esetleg megpróbál minket helyretenni. Az sem olyan reakció, hogy "gombnyomásra" harap, szóval hogy hozzáérnek a torkához és gondolkodás nélkül csattan az állkapcsa, egész egyszerűen csak megköveteli magának a személyes terét, ahova idegeneket nem enged be. A legtöbb kutya persze nem ilyen, de nem érdemes próbálkozni.
igy van: nem szabad a szemébe bámulni, mert a megalázkodás helyett, lehet hogy pont támadni fog.
MEg nem szabad mosolyogni rá, mert vicsorgásnak veheti
Állítólag a fejtetőn való simogatást sem szeretik, mert egyes kutyáknál az olyen mozdulatok valami rezgést váltanak ki az agyban ami szintén támadásra serkenti őket.
Hogy hol és mikor hallottam ezt már nem tudom, de szerintem butaság...
Ahogy Cesar Millan szokta mondogatni: "no touch, no talk, no eye contact", tehát ha biztonságban akarsz lenni egy (vagy több) kutya közelében, akkor nem nyúlsz hozzá, nem beszélsz hozzá, és nem nézel a szemébe, mert ezeket mind támadásnak, kihívásnak veheti. A beszédet a legkevésbé, de a hangsúlyodból leveheti, hogy "könnyű préda" vagy, ideális alany az erőfitogtatásra, ami nem mindig kellemes.
Egyébként amire jobban kell vigyázni: pofa befogása, marra hajolás, fül, farok, mancsok érintése. Ezek egy része dominanciát jelez, ezért nem mindegyik tűri el, a másik része meg egész egyszerűen hisztériát vált ki egy csomó kutyából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!