Egyes kutyákat tényleg nem szabad a torkuknál simogatni, mert ez ingerelheti őket a harapásra?
Szerintem is az a legegyszerűbb, ha a "kétes" kutyákat meg sem próbálja az ember megsimogatni.
Ha pl ismerős kutyájáról van szó, akkor nem lenne szabad, hogy támadásnak vegyen bármit is a gazda jelenlétében. Az én kutyáim pl a kerítésen kívül lévő embereket úgy ugatják, hogy mindenki bevan tőlük tojva, de akit én beengedek, azoknak pár perc múlva hanyatt vágják magukat, hogy kényeztessék a pocakjukat, hónaljukat, nyakukat, bárhol megsimogathatják őket, sőt, ki is követelik maguknak a szeretetet.
Lassan az az érzésem, hogy pl a páromat már jobban szeretik mint engem, pedig csak heti 1-2-szer van nálunk, de rengeteg foglalkozik velük. :))
"Rég rossz, ha egy kutyánál meg kell válogatni, hogy ránézhetek-e vagy megsimogathatom-e a gazda jelenlétében. Az ilyen állat nálam nem felel meg a kutya fogalmának."
Ez így van. De ettől még a jelenség létezik, ne dugjuk homokba a fejünket. Vannak nagyon durván elrontott kutyák, mint azt az itt feltett kérdések tömkelege is bizonyítja. Szerinted amelyiket 2 hónaposan nem tudják letiltani a harapásról, az milyen lesz felnőttkorában?
Szerintem meg idegen kutyával semmit se csinálj, az a tuti és az illendő. A sajátod, meg ha jólnevelt, bármit megenged neked.
Akiteki, szertintem ideje lenne kicsit bővíteni a látóköröd! Tudod nem mindenki olyan típusú kutyákat tart mint te és nem csak olyan típisú kutya létezik! Én meg nem szeretem a barátságos kutyákat, mégsem mondom azt, hogy az nem normális. Te sem erőszakolod rá a kutyáidra, hogy vérengző fenevadak legyenek. Én miért erőszakoljam rá, hogy mindenkit imádó legyen? Szóval mégis milyen jogon döntöd el, hogy más kutyája, kutya-e? Semmilyen jogod sem tudásod sincs hozzá (magyarul nem ismered az illető kutyát, aki például lehet magas szinten képzett- az hogy valamit nem szeret, nem azt jelenti hogy meg is teszi a rosszat- de minek erőszakolják rá ha nem olyan?) Egyáltalán beszél így állatszerető ember? Szerintem nem. Kicsit szerintem visszavehetnél a nagyképűségből, amit a többi válaszodnál is látni. Szerintem is elég szomorú a kutyás helyzet, de azért nem kell belesavanyodni...
"Szerintem sokan ott rontják el,hogy lekezelően viselkednek a kutyákkal,"csak" mert kutya.Pl odamennek elkezdik pl a fejetetejét paskolni stb."
Na igen, ha elvárjuk a tiszteletet, akkor nekünk is tisztelnünk kell, és ez vonatkozik minden élőlényre. Köszönöm szépen a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!