Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek kéne a kisgyerekes...

Szerintetek kéne a kisgyerekes anyukáknak oktatás, hogyan viselkedjenek a gyerekeik a sétáló kutyákkal?

Figyelt kérdés

2012. ápr. 12. 13:32
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Én minden egyes embert felvilágosítanák a kutyatartásról és hogyan kéne őket tartani,nevelni..

sőt az óvodákba és az általános iskolákba is tartanék erről vmit ,hogy megértsék a kicsik ,hogy is kéne egy idegen kutyával viselkedni..

a kisgyerekesek anyukákat meg nem értem ,mért sodorják veszélybe a gyereküket.. hiába van pórázon a kutya a gyerek oda rohan és a gyereknek magyarázhatod ,hogy harap nem érti meg, sajnos nem egyszer találkoztam ilyennel, az én kutyám utálja ha felé futnak és hirtelen megsimogatják..múltkor is szalad felénk egy kisgyerek és megsimogatta csak úgy, mondom nem szabad mert harap (de nem értette meg) és a jó reflexemnek köszönhetően elrántottam a kutyám fejét ,hogy oda ne kapjon..kistestű kutya ,néha ez miatt felszoktam venni ,mert nem akarom ,hogy én legyek a hibás, sajnos mivel kicsi és fehér mindenki azt hiszi ,biztos nem harap, alig várom ,hogy nagy testű kutyám lehessen és akkor nem rohanának oda állandóan a kisgyerekek ,nagyon idegesítő..

2012. ápr. 12. 17:55
 12/13 anonim ***** válasza:
Kutyát közterületen még mindig csak pórázzal, adott fajtát szájkosárral lehet vinni. Persze, olyan részen, ahol egy árva lélek sincs, nemhogy gyerek, én is póráz nélkül viszem alkalmanként, had mozogjon kicsit szabadon is. Enyém fajtájához képest elég nagy (labrador), így hiába van pórázon és jön szabályosan láb mellett labdával a szájában, kb senki nem érdekli a séták alatt, szóval még így is visong egynéhány szülő már csak a látvány miatt is, persze az 5 kg-os szobacirkálóktól nem, akiket ölbe felkapva vagy a flexi végén sem tud fegyelmezni egy két gazdi, hogy nem támadja az én 40kg-os kutyámat, vagy az embereket... Én már úgy vagyok vele, hogy a békesség. Sokat sétálunk a városban is, de réteken még többet, ott póráz nélkül szaladhat nyugodtan. Városban betartom a szabályokat, elkerülöm az olyan helyzeteket, hogy félelmet keltsen a kutyám másokban. Off: Hozzáteszem, ő pusziosztó, ősztől pedig terápiás kutya. On.
2012. ápr. 12. 18:27
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Kettőn álla vásár!:)

Ha kellően szocializált emberek lennének szülők, akkor ez a kérdés föl sem merülne.

De mivel úgy válhatnak emberek szülőkké, válhatnak kutyatulajdonossá (?!), ahogy jogosítványhoz is hozzájuthat bárki, addig nehéz bármiről is beszélni:(((

2012. ápr. 13. 09:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!