Kutya oktatás, nevelés, alapvető dolgok tanítása, de hogyan és mikor?
Amíg nem jártok sétálni, addig otthon tökéletesen lehet gyakorolni a kajára várást (etetés előtt le kell ülnie és nem nyúlhat az ételhez, míg nem mondod ki a parancsszót), az ültetést, fekvést, behívást, stb.
Amikor "kikerül" úgyis mindent "elfelejt", de amint megszokja h a séta mindennapos része az életének, vissza is jönnek a már megtanult parancsok, és nem kell kint szenvedni vele.
Már nyugodtan elkezdheted a tanítását. Az ül, fekszik parancs gyorsan megtanítható a legtöbb kölyöknek. Én sokat labdáztam az én kutyámmal a lakásban. )Valamivel el kellett foglalnom, amíg nem vihettem sétálni.)
A pórázhoz és a nyakövhöz is itthon szoktattam hozzá. Ja és hónapokkal később ugyan, de a szájkosárhoz is a lakásban szoktattam hozzá.
Nekem sokat segített a jutalomfalat a tanításkor, de klikkerrel is sok dolgot meg tudsz neki tanítani. www.klikker.hu
Jó kutyázást és jó tanulást kívánok. Amúgy milyen fajta kutyus?
Az szép NAGY kutya lesz.
Igen, igaz van időben kell elkezdeni a nevelését.
Ha megoldható a dolog vidd kutyák közé esetleg kutya óvodába, ott mindketten sokat fogtok tanulni.
Amig nem mehet kutyák közé, addig a lakásban, kertben is taníthatod. A youtube-on sok oktatós videót lehet találni.
Jó kutyázást :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!