Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Előjegyeztetésnél ha szólunk...

Előjegyeztetésnél ha szólunk a tenyésztőnek, hogy nem kérjük a törzskönyvet, ő akkor is kiváltja?

Figyelt kérdés

Ajánlottak egy kennelt, de az interneten nem találtam infót róla.

Elmentünk megnézni személyesen. A szuka és a kan kutyának is van törzskönyve, illetve az utolsó alomból megmaradt picinek is.

Beszélgettünk róla, hogy szeretnénk egy kutyust, de tk nélkül. Amint eléri a megfelelő kort, úgyis ivartalanítanánk. Kizárólag hobbi célra kellene.

Lehet ilyet, vagy a törzskönyvet mindenképp meg kell vennünk?

2012. ápr. 11. 11:52
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
a hobby célra vásárolt kutyusnak miért nem jár az eredeti törzskönyv? Ő mennyiben más a mint a tenyésztésre vett tesói? Ő is ugyanolyan értékes.
2012. ápr. 11. 21:58
 22/28 anonim ***** válasza:
15%
Nem olvastam végig az összes választ, mert láttam hogy páran kezdik az oltogatást. Természetesen lehet törzskönyv nélkül is kutyust venni. Nem kötelező kérni mellé a törzskönyvet. Nekünk volt egy sziámi cicánk tenyésztőtől, mindkét szülője tk-s. Mi sem kértük mellé a törzskönyvet, mivel semmi szükségünk nem volt rá, nem akartuk kiállítani, sem tovább tenyészteni. A tenyésztőnek semmi kifogása nem volt ellenünk, nagyon barátságos volt.
2012. ápr. 12. 07:59
 23/28 anonim ***** válasza:
15%
A kutya szemszögéből meg édesmindegy hogy van -e tk-ja vagy nincs
2012. ápr. 12. 08:05
 24/28 anonim ***** válasza:
100%
Akik azt írják, hogy "nem kértük a törzskönyvet, mert semmi szükség rá" azok nem értik a törzskönyveztetés lényegét...
2012. ápr. 12. 08:13
 25/28 anonim ***** válasza:
100%

Akkor beszéljünk nyiltan.

Egy oka van,hogy a tenyésztő beleegyezik abba, hogy törzskönyv nélküladja oda akutyát. Ez pedig az,hogy ő eladja a törzskönyvet nem törzskönyves kutyának/macskának.

Az a tenyésztő aki akár csak hajlandó arról beszélni,hogy nem adja oda a törzskönyvet, abban én attól a pillanattól nem bíznék

2012. ápr. 12. 09:28
 26/28 anonim ***** válasza:
Én tényleg nem nagyon értem a tk lényegét, abban az esetben ha nem akarom kiállításra vinni az állatot, ez tény.
2012. ápr. 12. 10:32
 27/28 anonim ***** válasza:

Kedves Viorica, ez a kutya (esetedben macska) anyakönyvi kivonata, igazolványa. ezen van feltüntetve a chippje.

Alapirat. Ez olyan mintha szerződés se kéne,mert kp-ben fizetsz és garancia se,mert úgyse jössz vissza

2012. ápr. 12. 10:37
 28/28 anonim ***** válasza:
Köszi:) Hát én nemtudom, ha most vennék fajtiszta állatot, biztos kérném a tk-t, mert miért is ne. Egyébként én most házicicót szeretnék,csak nem találok olyat amilyet akarok:D
2012. ápr. 12. 11:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!