Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Előjegyeztetésnél ha szólunk...

Előjegyeztetésnél ha szólunk a tenyésztőnek, hogy nem kérjük a törzskönyvet, ő akkor is kiváltja?

Figyelt kérdés

Ajánlottak egy kennelt, de az interneten nem találtam infót róla.

Elmentünk megnézni személyesen. A szuka és a kan kutyának is van törzskönyve, illetve az utolsó alomból megmaradt picinek is.

Beszélgettünk róla, hogy szeretnénk egy kutyust, de tk nélkül. Amint eléri a megfelelő kort, úgyis ivartalanítanánk. Kizárólag hobbi célra kellene.

Lehet ilyet, vagy a törzskönyvet mindenképp meg kell vennünk?

2012. ápr. 11. 11:52
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
89%

Ha ő igazi tenyésztő akkor kiváltja a Tk-t ha pedig mégse váltja ki akkor kb a többi tenyésztő 1 héten belük tudni fogja, hogy nem tette meg... a pletyka gyorsan terjed ám és ebből vannak a veszekedések és botrányok... :)

Ha nem kell a Tk- hagyd ott vagy süllyeszd el egy fiókba vagy dobd ki... teljesen mindegy de ne hozz valakit ilyen helyzetbe... ha tőlem kérne valaki ilyet akkor tuti meg se gondolnám, hogy kutyát adok neki...

2012. ápr. 11. 12:34
 12/28 anonim ***** válasza:
89%
Az én kutyám is ivartalanítva lesz, de nagyon büszke vagyok rá hogy ő egy igazi törzskönyves kutya. :) Csak így lehetsz biztos benne hogy valóban fajtatiszta-e a kutya. És így a tenyésztő felelősséget vállal a kutyáért. Nem tudja letagadni, stb. A nevét adja hozzá.
2012. ápr. 11. 12:41
 13/28 A kérdező kommentje:
Akkor elhozom.
2012. ápr. 11. 12:44
 14/28 anonim ***** válasza:
87%
Egy normális, megbízható tenyésztő minden kutyának kiváltja a törzskönyvet. Amit hobbi célra ad el, annak is.
2012. ápr. 11. 12:50
 15/28 anonim ***** válasza:
89%
Nekem is kedvenc kutyám van ivartalanítva és törzskönyve is van amit természetesnek veszek hisz nekem is elhozta édesanyám az anyakönyvi kivonatom :)
2012. ápr. 11. 13:25
 16/28 anonim ***** válasza:
92%
Hozd csak el. Nem kér az enni
2012. ápr. 11. 13:46
 17/28 anonim ***** válasza:
100%
Ha lejelentek egy almot akkor lejelentem az összes született kutyát. És természetesen mindre megkapom a törzskönyvet. Még ha ivartalanítási szerződéssel adom a kutyát akkor is jár a törzskönyv.
2012. ápr. 11. 13:53
 18/28 anonim ***** válasza:
100%
kell az a papir, és amikor majd megtanulod olvasni a törzskönyvet, rájössz, hogy hetekig el lehet rajta mazsolázni, kik voltak, és ,hogy néztek ki az ősök:))) És azt sem fogod tudni, mit hoz a jövő. lehet olyan csodaszép kiskutyád lesz, akit majd megszeretnél mutatni szakértő embereknek is, akkor majd megint jól jön:) Hozd csak el nyugodtan:), és sok szerencsét a választáshoz!
2012. ápr. 11. 15:13
 19/28 anonim ***** válasza:
100%
Hozd el szerintem is :) kitudja, lehet különösen szép lesz, és elviszed valami kiállításra, vagy bármi.
2012. ápr. 11. 15:36
 20/28 anonim ***** válasza:
100%
Én is tenyésztek, és kizárólag törzskönyvvel adok kutyát, tenyésztésre veszik rögtön, ha hobbira akkor a fénymásolatát. A törzskönyv az egész mizériában a legolcsóbb dolog, érdemes emellett megvenni mert az valamilyen szinten garancia is. Ha azt mondja h nem muszáj akkor ott már valami nem stimmel, mert én büszke is vagyok a tőlem kikerült kutyákra, ezért még jó hogy az én nevem alatt kerülnek ki. Értem hogy mit mondasz de nagyon ajánlom a törzskönyvet.
2012. ápr. 11. 17:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!