Ha a tenyésztőnek csak vesztesége van, minek kezd el tenyészteni?
Nem értem, ez egy hobbi?
"hát, milyen hobbim legyen? autóversenyzés... Neeeem, horgászat? Neeem... Megvan! Kutyát fogok tenyészteni! Csak veszteségem lesz belőle, mert nem fogja vissza hozni azt az árat amit ráköltök a fedeztetésre, etetésre, gondozásra, de kutyár fogok tenyészteni!"
Most komolyan, van olyan aki így kezd el ezt?
Mert mondják, hogy ebből nincas haszon, csak veszteség, de akkor ebben mi a hobbi?
Mert ismerőseim egy része aki kutyás, és kérdeztem ezt mondták. Ez nem munka, ez hobbi...
Igen. Ez nem munka hanem hobbi!!
Minden hobbira költeni kell!!
Mi is kutya tenyésztésbe fogunk fogni!
De aki belefog az nem a hasznot nézi az lényegtelen hanem azt hogy van eggy olyan hobbija amit szeret csinálni és nemesíti a kedvenc fajtájét!!
Ha valakinek van rá pénze, miért ne lehetne ez a hobbija? Persze csak ha a hozzáértése is meg van.
Ha én élnék olyan színvonalon, hogy ne legyen érvágás havi több tízezer forint kiesés, lenne időm kiállításkra, versenyekre járni és meg lenne a megfelelő szakártelmem, lehet, hogy én is belevágnék. Mondjuk én inkább macskákkal foglalkoznék, de az alapsztori ugyanaz.
Nem. A kutyatenyésztés a kutyák szeretetéből, egy fajta iránti ragaszkodásból indul.
Az autóversenyzésben, horgászatban, bélyeggyűjtésben mi a haszon?
igen, ez egy hobbi.
még inkább életforma.
az igazi, nagybetűs tenyésztő azért öl ennyi pénzt bele a munkájába, mert az vezérli, hogy a kedvenc fajtáját jobbá tegye. imádja a kutyáit, és szeretné előrevinni a fajtájuk állományát.
hogy konkrétumot is leírjak: nekem van egy nagyon jó szukám. nem csak én mondom rá, hogy az, voltam kiállításon vele (HJCH, HCH, 2xBIS csak hogy így címszavakat mondjak), van egy munkavizsgája, karaktertesztelt, tenyészszemlés kutya. a fajtában nagy nevek mondták rá azt, hogy igen, ez tényleg egy kiváló szuka. ráadásul a napi munkám során nélkülözhetetlen segítség, lévén munkakutya. nekem pedig jó lenne, ha később is itt lenne egy legalább ilyen jó kutya, mint ő, ezért sok kutatás után találtam egy kant, ami "méltó" hozzá. befedeztettem, és egy szukát meg fogok tartani, hogy az utódja legyen, vele tudjak tovább dolgozni, és ha minden egyéb téren is legalább az anyja szintjét eléri, akkor hasonló korában valószínűleg tőle is lesz alom. a testvéreit pedig nyilván eladom jó gazdáknak.
de ha mérleget készítenék, hogy maga a kutyázás eddig mi pénzembe került, egy mély mínuszba lenne a dolog vége, még akkor is, ha húszat ellene a szukám és mindet elvinnék európai áron...
szóval nem az vezérel, hogy beleölhessem a pénzem egy hobbiba, hanem az, hogy nekem legyenek jó kutyáim. mert a segítségük kell a mindennapokban, a társaságuk pedig felbecsülhetetlen értéket jelent...
egyébként van olyan, aki a horgászatba öl bele milliókat anélkül, hogy valaha is visszanyerné belőle a pénzét. és még a halat se viszi haza megenni :)
és a vadászok is jobban jönnének ki anyagilag, ha megvennék a vadhúst boltban.
Hobbit nem úgy választ az ember, hogy leül az asztalhoz és kezdi törni a fejét, hogy mi legyen a hobbija. Azért csinálja, mert valamiért megszereti. A hegymászó szereti a kihívásokat, az autóversenyzőnek marhasok felesleges pénze van, a horgász szeret a szabadban sörözni:)
Leírtam és már néhányszor belinkeltük ide, olvasd el az olcsokutya.info oldalon, hogyan születik a tenyésztő. Az életben nem minden akörül forog, hogy minél több pénzt szedjünk össze. Valamire el is kell költeni. Aki a kocsmába jár szabadidejében, annak mi a nyeresége belőle?
Kedves Kérdező!
Azért kezd el tenyészteni mert olyan céljai vannak ami nem mérhető pénzben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!