Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tudnátok valami tanácsot adni?

Tudnátok valami tanácsot adni?

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy argentin dog kutyámat ma sétáltatás közben megtámadta egy ilyen spiccszerű kis kutya. Mivel ilyen még nem történt vele nem igazán tudott mit reagálni, csak védte magát, de megharapta őt. Sikerült szétválasztani őket es haza mentünk, de azóta szinte fél, es nem igazán bízik bennem. Megváltozott. Ez szerintetek elmúlik, vagy mit tudnék tenni, hogy ujra a régi legyen....
2012. ápr. 5. 20:06
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Egyszerűen szerintem csak úgy választottad szét, hogy tudtára adtad, hogy nem jól cselekedett és most fülét farkát behúzza. Holnapra rendbe jön. Amúgy nem emlékszik már rá!!
2012. ápr. 5. 20:08
 2/18 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy ez a gond... attól félek, hogy az a baja velem, hogy miattam történt. Eddig sosem verekedett, és a kicsi meg is harapta. :(
2012. ápr. 5. 20:15
 3/18 anonim ***** válasza:

Ezt [link]

szétkapta ez? [link]

:D

2012. ápr. 5. 20:21
 4/18 anonim ***** válasza:
Pontosan hogy reagáltad le a helyzetet, mi történt? Mit csinált a spicc gazdája a kutyájával?
2012. ápr. 5. 20:29
 5/18 A kérdező kommentje:

:D :D nem...nagyobb volt....meg agresszívabb... :P [link]

ilyesmi...de tudom...így is ciki :P nem tul harcias a kutyam

2012. ápr. 5. 20:30
 6/18 anonim ***** válasza:
Lehet miattad nem volt harcias, rád várt hogy engedd neki.
2012. ápr. 5. 20:35
 7/18 A kérdező kommentje:
Kinn volt az utcán pár kisgyerek a kiskutya családjából, a kapu pedig nyitva maradt. Biztos azért reagalt agressziven a kicsi mert vedte a családját a kutyusomtól. Ezt nem vettem eszre... mentünk volna el mellettük, mire a kicsi kiszaladt es nekironott a dogomnak. próbáltam odébblögdösni, az enyemet meg tartottam vissza tőle, de nem segített semmit. Ráadásul a kutyusom ki tudta huzni a fejet a hámból, szóval már tényleg csak kiabálni tudtam rájuk, mert nem mertem közéjük kerülni. a kicsi megharapta a mellkasat, mire az enyem lefeküdt a masik meg visszament az udvarra. Nem is tudom, addig az enyem inkabb mintha jatszott volna vele, nem szaggatta meg semmi, csak odébblökdöste, meg leszorította de nem fojtogatta... Utána visszaadtam rá a hámot es hazavittem, de egesz uton, mintha felt volna, nagyon ideges volt.
2012. ápr. 5. 20:40
 8/18 A kérdező kommentje:
Egyébként hogy kell reagallni ilyen esetben? Mit lehet tenni, hogy senkinek se legyen baja? Mert gyakorlatilag barmikor megtörténhet, hogy nincs becsukva rendesen a kapu. Mikor odafele mentünk is épphogy megusztunk 2 bernáthegyivel való találkozást, nem volt rendesen becsukva a kapu, de nem vették észre a kutyak, mivel lefoglalta őket h a kerítesen keresztül akarjanak kiugrani ránk :P
2012. ápr. 5. 20:44
 9/18 anonim ***** válasza:

Na akkor sorban.

1) Kutyát, pláne ekkorát csak BIZTONSÁGOS felszerelésben sétáltatunk, amiből nem tud kibújni, nem szakad el, nem törik el a csatja.

2). Ha ilyen van, nem lökdösni kell a másik kutyát, hanem határozottan arréb tenni lábbal (nem rúgni, csak azért lábbal, mert a cipődet kevésbé félted, mint a kezedet, úgyhogy határozottabban tudsz hozzányúlni), a sajátodat meg minél messzebb elküldeni, közben meg ordibálni be a kedves gazdáknak, hogy valaki vigye innen ezt a dögöt, a végén pedig megmondani nekik, hogy neveljék meg, mert még a végén szét találja tépni valami kutya.

3) Ha a kutyád lefeküdt a "harapás" után, nem pedig utánament és széttépte, akkor valószínű nem is volt komoly a harapás, csak csipkedett a kiskutya, ahogy ezek szoktak. Valószínűleg azért néz most rád furcsán a kutyád, mert túlreagáltál egy ártalmatlan helyzetet, és ezt nem várta volna tőled. De ha meg tényleg komoly volt, vér folyt meg vinnyogás volt meg minden, akkor meg nem védted meg őt, ami a bizalom kárára megy ugyanúgy, mint a helyzet rossz megítélése. Legközelebb lépj fel határozottan, irányítsd a saját kutyádat biztonságba, a másikat meg rendezd le, főleg ha ilyen kicsi.

2012. ápr. 5. 20:47
 10/18 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm a tanácsot. A gazda is ott volt, egy idős néni, ő se tudott semmit tenni, a kutya nem hallgatott rá, az enyemtől meg félt. Az biztos, hogy nem jól reagaltam le a dolgot, vinnyogás nem volt, viszont picit a vére folyt. Legközelebb jobban figyelek, de remelem nem kerül sor erre többé.
2012. ápr. 5. 21:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!