A kutyám füle nem gyógyul, tudnátok tanácsot adni? Részletesen lejjebb.
Akiteki, köszi, utánanézek a kenőcsnek.
2. hozzászóló, igen, ez is benne van a fejemben, ezt legkorábban holnap tudom megtenni. Érdekelne nálam tapasztaltabbak véleménye, hátha csak túlreagálom!
Tapasztalatból mondom, hogy amíg a fejrázást nem sikerül megszüntetni, addig a sebek sem fognak begyógyulni. A fülébe belenézett a doki? Mi nagyon sokáig szenvedtünk hasonló problémával, mert a dokink nem volt elég körültekintő.
Néhány ok a fülrázásra ami nálunk szóba került:
- túlzsirosodó fül
- atka
- bűzmirigy gyulladás
- romló hallás
Végül nem sikerült kideríteni, hogy ezekből pontosan melyik okozta a fülrázást a kutyámnál, lehet hogy mind egyszerre, de már szerencsére évek óta tünetmentes. Hogy így is maradjon rendszeresen kitisztítom a fülét és olyan spot on-okat használunk amik atka ellen is jók. Illetve sajnos az én kutyám már félig süket, de van egy társa aki ugymond segít neki a hallásban.
Köszönöm a jókívánságot!
Asbolus, nem is gondoltam, hogy lehet más oka, ez olyan nyilvánvalónak tűnt. Mindenképpen elviszem ma dokihoz, mert kis atkát is láttam benne.. Csak azért nem gondoltam ilyesmire, mert múlt héten átesett egy kivizsgáláson, oltások, parazita irtás, chipezés, stb. Kicsit kellemetlen is belül a füle szaga, kutyaszag, csak nagyon erős. Szóval ma megyünk orvoshoz, inkább nem próbálkozom házi megoldásokkal. Köszönöm mindenkinek a tanácsokat!
Sziasztok,
Leírom a történet végét, hátha másnak is lesz hasonló problémája. Voltunk állatorvosnál, és nagyon jól tettük, mert kiderült, hogy fül- és kötőhártya gyulladása van a kutyusnak. :( Kapott kezelést, fülcseppet, rendbe fog jönni. Illetve a kék kenőcsöt is felírta a doki a sebre. Hát ennyi, köszönöm a tanácsokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!