Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Féltem a kutyámat! Tudtok...

Féltem a kutyámat! Tudtok tanácsot adni?

Figyelt kérdés
A héten rájött a kutyám, hogy van árnyéka, azóta egyfolytában kergeti, vagy csak nézi. Keverék kutya. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a héten sokat dolgoztam és nem játszottam vele. Lehet csak ennek a számlájára írni?

2012. ápr. 2. 21:40
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
28%
Jó! Ez így király! De mi a bánattól félted és mihez adjunk tanácsot???
2012. ápr. 2. 23:10
 2/12 anonim ***** válasza:
0%
De hogy ne offoljak! A kutyát csak éjszaka engedd ki, ha mégis nappal kell kimenni vele akkor kösd be a szemét, ne dolgozz sokat, játsz vele! -.-
2012. ápr. 2. 23:11
 3/12 anonim ***** válasza:

Állítsd le, ha kergeti vagy nézi, nem kell túlmisztifikálni. De lehetőleg minél előbb, mert minél inkább megszokja, annál nehezebb lesz "lejönnie a szerről". És természetesen szánj rá időt, sétáltasd, tanítsd, élje ki az ösztöneit (vadászás, keresés, te tudod, miben érzi magát otthon), mert nem viccből kezdte el, oka volt.

Az ilyen egyébként nem egy heti nemtörődésből alakul ki, hanem ha rendszeresen frusztrált a kutya, szóval gondold át, milyen életet szánsz neki a jövőben.

2012. ápr. 2. 23:16
 4/12 anonim ***** válasza:
68%
inkább annak a számlájára lehet írni, hogy nem sétáltatod megfelelően(vagy egyáltalán nem), nem neveled és fogalmad sincs a kutya természetes igényeiről
2012. ápr. 2. 23:16
 5/12 anonim ***** válasza:
10%
Most miért baj? kergeti, játszik vele, szerintem nem baj, majd megunja, a saját farkukat is kergetik, és nem lesz tőle semmi bajuk
2012. ápr. 3. 09:51
 6/12 anonim ***** válasza:

Utolsó, de lesz baja, és az sem egészséges ha azzal szórakoztatja magát, hogy a saját farkát, árnyékát kergeti.. . Idegbajos kutya lesz, akit csak ez fogja érdekelni.

Tiltsd, állítsd le, foglald le a figyelmét amikor elkezdené.

2012. ápr. 3. 10:28
 7/12 anonim ***** válasza:

A saját farkát rendszeresen (gyakran) kergető kutya valószínűleg idegbeteg. Ez egy kényszerbetegség (OCD). A kényszeres árnyékkergetés is lehet ennek a tünete. Ha csak egy rossz szokás, akkor még most le kell állítani, amíg tényleg nem lesz belőle kényszerbetegség!

[link]

2012. ápr. 3. 12:04
 8/12 anonim ***** válasza:
Hát jó de mondjuk ez attól is függ mennyi idős. Picike korában az enyém is kergette a farkát, ugrált az árnyéka után, és magától abba hagyta. Szerintem csak játszott, felfedezte, meg ilyenek, most 8 éves és nagyon nyugis okos kutymók. Most egyedül labdát meg távirányítós autót kerget, meg a kedvenc szórakozása a műanyag flakonok rázása.
2012. ápr. 3. 14:54
 9/12 A kérdező kommentje:
10 hónapos kutya. Mostantól mindig elviszem magammal futni. Plusz vettem klikkert és elkezdem azzal is tanítani napi 2x5percet ajánlanak a könyvekben. Rehabilitálom a kutyámat és több tudatosságot viszek bele.
2012. ápr. 4. 12:01
 10/12 anonim ***** válasza:
Jó:) Szerintem ez jó ötlet, a clikkerről sok jót mondanak:) Még mindíg kergeti az árnyékát szegényke?
2012. ápr. 4. 13:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!