Mikor, és hogyan kezdjem el 3 hónapos kutyámat tanítani/rászoktatni a póráz NÉLKÜLI sétára?
Lecsatolod a pórázt. :)
Minek hogy kezdj neki?
Legyen nálad jutifalat, labda. Játssz vele, tanulgassátok a behívást. Ha ügyes, dicsérd meg.
Hát az első elengedések néha neccesek voltak még pici volt aztán persze odaszaladt minden kutyához meg emberhez :) Aztán kutyafuttatóba sokat gyakoroltam vele és most lesz júniusba 2 éves és első szóra visszajön. Lakott területen én mindig a lábam mellett engedem csak menni aztán ha odaérünk a futtatóhoz ami egy hatalmas zöld területen van ott elengedem mindig hadd végezze el dolgát de nem is fut már nagyon előre mindig visszanéz hol vagyunk,tényleg mehet-e :) Aztán utána meg apportírozok vele ha nincs kutya azis nagy segítség ilyenbe:) Én nagyon ajánlom,igen jó fárasztás és gyakorlás a kutyának,olyan messze lehet eldobni amilyen messze csak akarod:
sok sikert kívánok!
Lényeg, hogy a kutyust jutifalattal, elfutással, játékkal tanítsd a behívásra, melletted való sétára...később lesznek vele problémák tuti biztos, amikor kamaszodni fog...de ha most megalapozod a kötődést, tekintélyt, akkor sokkal kevesebb erőfeszítést fog igénybe venni a későbbi nevelés...
Ezt ajánlom figyelmedbe:
Oszlassuk el a tévhitet, hogy a kölyökkutya nevelésével addig kell várni, amíg már problémák vannak vele.
12 hetesen a belvárosban póráz nélkül, de a gazdin csüngve...
http://www.youtube.com/watch?v=qXYhEhq6AtE
Bár megjegyzem, hogy egy másik, idősebb jól nevelt kutyussal az ember oldalán mindig könnyebb az ifjoncot nevelni...de tuti, hogy nem először jártak a városban...szerintem
Amíg ilyen pici volt Joey, simán sétáltunk vele belvárosban, autómentes övezetben póráz nélkül. Annyira figyelt, hogy egy lépéssel se legyen lemaradva, hogy az valami iszonyat. Aztán szépen kezdett kinyílni a világra, minden érdekelte. Amíg a kamasz korszaknak nem lesz vége, nem merném ugyanezt megtenni, mert kiszámíthatatlan.
Most már csak mezőn, vagy nagyobb füves területeken engedem el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!