Hogy lehet rászoktatni kutyát hogy póráz nélkül is lehessen vele sétálni, és ne szökjön el?
Husky - német-juhász keverék kutyám van, és mivel husky, eléggé szökős típus..
egy párszor vittük el sétálni kiskorában pórázzal, de mivel eléggé húz, így abba maradt.
Most kb. 7-8 éves, szerintetek van esély rá hogy még rá lehessen szoktatni?
Sosem késő, de először is vigyétek el minden nap sétálni, kétszer 30-40 percre, hogy megtanuljon rendesen sétálni. Mondanom sem kell, hogy elég önző dolog, hogy nem vittétek sétálni a kutyát 7 évig, mert húzott, amiről egész egyszerű leszoktatni (azért húznak, hogy gyorsabbban odaérjenek vhova. Ha megtanítod neki, hogy ha húz, akkor nem fog elérni a céljáig, akkor le fog szokni róla. Tehát amikor húz, megfordultok, így gyorsan meg fogja érteni, hogy arra mentek amerre te akarod).
Aztán ha ez már megvan, akkor tisztázni kell a sorrendet, valszegfalkavezér a kutya. Ezután lehet gyakorolni a láb mellett sétálást az udvaron, aztán mezőn. Közterületeken póráz kötelesek a kutyák, szóval ott ne is próbáld meg elengedni.
SOk sikert!
Őszinte leszek. Esélytelen. Olyan mennyiségben és minőségben kellene velel foglalkozni, és annyi régi hibátokat kéne kijavítani, amit szerintem nem tennétek meg, hiszen eddig sem tettétek, pedig volt rá 8 évetek.
Valószínűleg egy új gazda tiszta lappal néhány hét alatt megoldaná, de nektek legalább egy évbe telne bebizonyítani, hogy komolyan vehetőek vagytok a szemében, miután 8 évig azt bizonygattátok, hogy nem vagytok azok.
Ha elég elszántak vagytok, akkor irány egy kutyaiskola és ott segítenek.
A póráz nélküli elszökés sztem ösztönből jön. pl.: nekem bolognese kutyusom van(14 hetes!). Levettük séta közbe a pórázról, és nem ment messzebb 5 méternél, mindig megvár minket, vagy visszajön hozzánk. Dettó a boxerünk(8éves).
De mamáméknál a kutyákat ha leveszed a pórázról egyből rohan a messzeségbe, te meg utána....
Ez sztem a kutya természetétől illetve temperamentumától függ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!