Hogyan tudom a labradoromat -2 éves- a póráz nélküli sétákra rászoktatni?
ha hallgatna rád visszamenne :)
labradorra flexi pórázt rakni , nagy hülyeség, hiszen a flexivel nem lehet irányítani.
a póráz nélküli séta lényege, hogy a kutya melletted maradjon , azaz közömbös legyen mindennel szemben ,és feltétel nélkül hallgasson rád.
a jutifalattal ezt nem lehet megcsinálni, talán viselkedj vele másként ( tanulj erről egy kicsit )pl : jan fennel-cessar millan .
és városon belül a póráz használata kötelező :):):):)
( képzésre a legjobb talán az egysoros láncos folytó nyakörv, természetesen NEM folytóra, hanem FIXRE visszacsatolva, 1 vagy 1,2 m-es pórázzal )
a flexit meg elfelejteni . 10 kg alatti kutyáknak jó, illetve nagyobb testűeknél a behívást gyakorolni vele, de ahhoz úgyis 15-20 m -es kell :)
Mi vettünk neki egy 10m-es hosszú pórázt. Azzal gyakoroltuk vele a behívást. Ha hívod, és magától nem jön, oda kell húzni magadhoz és úgy megdicsérni, hogy tudja, ezt várod el tőle. Amikor már magától odajön minden hívásodra kivétel nélkül, akkor mehettek póráz nélkül.
Egy jó tanács: ha bent szófogadóan viselkedik, gyakorolj vele kint is minél többet, mert ingerben gazdag környezetben szinte mindent újra kell tanítani neki.
nAHÁT ÉLETEMBEN NEM GONDOLTAM VOLNA HOGY A KUTYAISKOLA ERRE VALÓ. mINDIG AZT HITTEM OTT IRÁSRA MEG OLVASÁSRA TANITJÁK A KUTYÁKAT. HEHEHE ....KÖSZI A HASZNOS VÁLASZT , VAN MÉG ILYEN TÖBB IS?
AMUGY A FLEXI KIVÁLÓAN BEVÁLT AMUGY MERT HA HOSSZURA ENGEDEM ÉS ODAHIVOM AKKOR JÖN IS SÖT RÖVIDRE IS LEHET FOGNI HA UGY ADÓDIK. HA VALAKINEK BEJÖN AZ HOGY A KUTYÁJÁT RÖVID PÓRÁZON SÉTÁLTATJA AKKOR CSINÁLJA UGY.ÉN MINDENESETRE ENGEDEK NEKI ANNYI MOZGÁSTERET AMENNYIRE A FLEXI, NA MINDEGY AKKOR VÁROK MÉG KICSIT HÁTHA MEGNYUGSZIK HA IDÖSEBB LESZ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!