Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan tudom a labradoromat...

Hogyan tudom a labradoromat -2 éves- a póráz nélküli sétákra rászoktatni?

Figyelt kérdés
A falatkák adogatása nem müködik, illetve csak addig amig rajta a flexi.Ha leveszem róla egyszerüen nem hallgat többé rám, és elszalad.
2010. ápr. 9. 23:03
 1/8 anonim ***** válasza:
Én még várnák:) Merre laktok? Amikor a goldimat akartam, mindig kiszaladt a kövesútra, pedig nem forgalmas, és mindig akkor jött a kocsi. A munkatársam a beaglejét 6 évesen tanította, mert akkor már megszokta, hogy a járdán megy. Sztem te is várj olyan 1 évet:)
2010. ápr. 9. 23:07
 2/8 A kérdező kommentje:
Budaörsön ,kevés forgalmu helyen sétálunk.A kutya nagyon tanulekony és hallgat rám ,de ebben nem ismer tréfát.
2010. ápr. 9. 23:42
 3/8 anonim ***** válasza:

ha hallgatna rád visszamenne :)

labradorra flexi pórázt rakni , nagy hülyeség, hiszen a flexivel nem lehet irányítani.

a póráz nélküli séta lényege, hogy a kutya melletted maradjon , azaz közömbös legyen mindennel szemben ,és feltétel nélkül hallgasson rád.

a jutifalattal ezt nem lehet megcsinálni, talán viselkedj vele másként ( tanulj erről egy kicsit )pl : jan fennel-cessar millan .

és városon belül a póráz használata kötelező :):):):)

( képzésre a legjobb talán az egysoros láncos folytó nyakörv, természetesen NEM folytóra, hanem FIXRE visszacsatolva, 1 vagy 1,2 m-es pórázzal )

a flexit meg elfelejteni . 10 kg alatti kutyáknak jó, illetve nagyobb testűeknél a behívást gyakorolni vele, de ahhoz úgyis 15-20 m -es kell :)

2010. ápr. 10. 08:06
 4/8 anonim ***** válasza:
0%
Nekem beaglem van és elszalad :) Csak szerencsére van egy elkerített rész (elég nagy...) ahova beengedem. Mondjuk egy helyen ki lehet még menni mert a kerítés szar, persze a kutyám meg is találta a helyet, aztán megpróbálkozott a meneküléssel. :)
2010. ápr. 10. 08:15
 5/8 anonim ***** válasza:

Mi vettünk neki egy 10m-es hosszú pórázt. Azzal gyakoroltuk vele a behívást. Ha hívod, és magától nem jön, oda kell húzni magadhoz és úgy megdicsérni, hogy tudja, ezt várod el tőle. Amikor már magától odajön minden hívásodra kivétel nélkül, akkor mehettek póráz nélkül.

Egy jó tanács: ha bent szófogadóan viselkedik, gyakorolj vele kint is minél többet, mert ingerben gazdag környezetben szinte mindent újra kell tanítani neki.

2010. ápr. 10. 09:00
 6/8 anonim ***** válasza:
Egy jó tanács: ha elengeded és elkezd tőled futni, akkor ne fuss utána, mert azt hiszi játszani akarsz. Fordíts neki hátat, sétálj ellenkező irányba!
2010. ápr. 10. 22:19
 7/8 Akiteki ***** válasza:
Erre való a kutyaiskola.
2010. ápr. 10. 23:19
 8/8 A kérdező kommentje:

nAHÁT ÉLETEMBEN NEM GONDOLTAM VOLNA HOGY A KUTYAISKOLA ERRE VALÓ. mINDIG AZT HITTEM OTT IRÁSRA MEG OLVASÁSRA TANITJÁK A KUTYÁKAT. HEHEHE ....KÖSZI A HASZNOS VÁLASZT , VAN MÉG ILYEN TÖBB IS?

AMUGY A FLEXI KIVÁLÓAN BEVÁLT AMUGY MERT HA HOSSZURA ENGEDEM ÉS ODAHIVOM AKKOR JÖN IS SÖT RÖVIDRE IS LEHET FOGNI HA UGY ADÓDIK. HA VALAKINEK BEJÖN AZ HOGY A KUTYÁJÁT RÖVID PÓRÁZON SÉTÁLTATJA AKKOR CSINÁLJA UGY.ÉN MINDENESETRE ENGEDEK NEKI ANNYI MOZGÁSTERET AMENNYIRE A FLEXI, NA MINDEGY AKKOR VÁROK MÉG KICSIT HÁTHA MEGNYUGSZIK HA IDÖSEBB LESZ.

2010. ápr. 11. 18:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!