2 éves mini testü Yorki szuka kutyám most tüzel nem tudom merjem-e elvinni pároztatni? Ha valakinek van ilyen fajta és tud tanácsot adni azt megköszöném. Még soha nem volt fiu kutyához! A kutyám sulya még 2 kg sincs!
A kutyád egy standard hibával rendelkezik. Tenyésztésből kizáró hiba. Ne fedeztesd!
Az se biztos, hogy képes lenne kihordani egy almot...
Ne fedeztess, inkább ivartalanítsd.
A tenyésztésből is kizárják az ilyen egyedeket.
Nekem 4 kilós yorkim van, simán kihordott volna egy alomnyi kölyköt, de annál sokkal jobban szeretem, minthogy kitegyem őt az ellésnek, és ennek a több hónapig tartó macerának.
Ivartalanítva van, és tudom, hogy a lehető legjobbat tettem vele. Neked is ezt javaslom!
Ne pároztasd! Inkább ivartalaníttasd és akkor a tüzeléssel se lesz gond.
Amúgy mit csinálnál a kölykökkel? Eladnád? Nincs olyan, hogy mini yorki, az ilyen miniatűr kutyák nem felelnek a fajtastandardnak. Másrészt, amit te csinálnál az szaporítás. Hagyd meg a pároztatást a tenyésztőknek, akik értenek hozzá és nem hozatnak világra egy adag "selejt" kutyust, ráadásul a tenyésztőnél törzskönyvet is kapnak.
Szóval inkább ne, a kutyád érdekében is, ne gyötörd a vemhességgel a kicsi testét.
Tudom, hogy nagyon szeretnél kutyababázni, de pont azért zárják ki a tenyésztésből a túl pici yorkikat, mert a tapasztalat azt mutatta, hogy a picik sok esetben légcsőszűkülettel, szívbetegséggel, idegi rendellenességgel, epilepsziával vagy nagyon törékeny csontozattal születtek, az élet csupa szenvedés volt nekik. Sok esetben az anya belehalt a szülésbe, vagy elhalt benne egy magzat, ami hullamérgezést okozott, elpusztult a többi pici is a méhben és végül az anyuka is.
Ha kiskutyákat szeretnél nevelni, vedd fel a kapcsolatot a legközelebbi menhellyel! Egész almokat dobnak ki, rengeteget segíthetsz, ha pár hétre befogadod őket, gondozod őket, családi környezetben nevelkedhetnek, nem egy rideg ketrecben. A menhely minden költséget állni szokott.
Köszönöm mindenkinek én is féltem azért nem merem fedeztetni,de eddig még nem csinált ilyeneket mint a fiu kutyák .
Leülök és máris a karomon csüng és mozdulatokat tesz mint a fiu kutyusok.
Remélem hamar elmullikez a kis idő aztán a dokival megbeszélem az ivartalanitást és a költségeit.
Ezt nem tüzelés miatt csinálja, kutyáknál ez a dominancia kifejezése! Ha ilyet csinál, azonnal szidd le, tedd le a földre, és pár percig ne foglalkozz vele, ne engedd magadhoz. Olvasd el ezt is, igen hasznos:
Nagyon jól teszed, hogy ivartalanítod, ezzel jelentősen csökkented az emlőrák kialakulásának kockázatát is!
Ez nem a tüzelés miatt van. A kutya így fejezi ki a dominanciáját. Ne engedd neki, szólj rá, óvatosan, de határozottan told el, és parancsolj rá, hogy nem csinálhatja.
Nekem van a 4 kilós kutyám, ő is megpróbálkozott ezzel 5 hónapos korában, pedig akkor még nem is volt ivarérett. A párzómozdulat ösztönösen bennük van, kanokban, szukákban egyaránt.
Örülök, hogy Te megfogadod a jótanácsokat, hidd el, jót akarunk Neked és a kutyusodnak is. Az ellés megviseli a kutya szervezetét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!