Van egy tacskóm és sok gond van vele. Hogy neveljem meg?
Nem! Tarts ki, különben lesz még 10 keserű éved Neked és neki. Fél évbe biztos bele fog telni, mire mindent helyrehozol, de utána büszke leszel magadra hogy szenvedtél, és megcsináltad. Nehogy már hagyd, hogy tíz kiló ledomináljon! Tarts ki, és kész, megéri!
A ti problémátok nagyobb, mint a fentebb leírt módszerekkel megoldható lenne.
Mindenképp keressetek fel egy oktatót/kutyasulit/szakembert, ő majd segíteni fog, hogyan tudtok mindezen változtatni.
3 éves kutyát már nehéz tanítani, főleg ha egy makacs tacsi. Mert a tacsi az, sőt még zsivány is. Ugyanakkor egy szeretni való kis macska is tud lenni. Tudom, hogy nem az igazi módszer, de én az enyémnél dédelgetéssel, szeretettel, juti falatokkal sok mindent el tudok érni. Most 3 éves, másfél évesen került hozzánk, kóbor kutya volt, állatvédők mentették meg, tőlük hoztam. Ki volt éhezve a szeretetre.
Azt viszont nem értem, hogy séta közben miért kullog hátul. Nekem ez már a sokadik kutyám és ha sétáltunk, mindig a kutya ment elöl, közben szaglászott, "információkat gyűjtött", s kereste azt a helyet, ami méltó arra, hogy ott végezze el a dolgát. Lehet, hogy többre mennél vele, ha sokat foglalkoznál vele. Közös játék, fésülgetés, ha szót fogad, kézből etetés stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!