Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van egy tacskóm és sok gond...

Van egy tacskóm és sok gond van vele. Hogy neveljem meg?

Figyelt kérdés
Mivel mindig morog és még mindig nem szobatiszta,ezért rááltam a falkavezérségre.Eddig flexivel sétáltattam,de most normális rövid pórázzal,de nem végzi el a dolgát,csak jön mögöttem és engem néz.Így mindig itthon csinál be.Álljak vissza a flexi pórázra és haggyam abba falkavezérséget?Fogadjam el,hogy ő a főnök?Vagy mit csináljak?
2012. ápr. 2. 13:16
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Ha felemelem,arébb teszem mellé ülök egyszóval mindenért.Hiába morog és vicsorít,ha szája elé teszem a kezem,akkor elkezdi nyalni és egy idő útán megnyukszik.Pedig inkább harpnia kellenne.Olyan ,mintha a fejében valami nem lenne rendben.
2012. ápr. 2. 13:44
 12/20 anonim ***** válasza:

Nem! Tarts ki, különben lesz még 10 keserű éved Neked és neki. Fél évbe biztos bele fog telni, mire mindent helyrehozol, de utána büszke leszel magadra hogy szenvedtél, és megcsináltad. Nehogy már hagyd, hogy tíz kiló ledomináljon! Tarts ki, és kész, megéri!

[link]

2012. ápr. 2. 13:45
 13/20 A kérdező kommentje:
Ivartalanított kan és be is pisil ,és kakil is.
2012. ápr. 2. 13:45
 14/20 A kérdező kommentje:
Városban lakom nem tudom mindig elengedni.
2012. ápr. 2. 13:55
 15/20 A kérdező kommentje:
Mennünk kell sétálni ,este leszek.Minden tanácsot szívesen fogadok.
2012. ápr. 2. 13:59
 16/20 anonim ***** válasza:

A ti problémátok nagyobb, mint a fentebb leírt módszerekkel megoldható lenne.

Mindenképp keressetek fel egy oktatót/kutyasulit/szakembert, ő majd segíteni fog, hogyan tudtok mindezen változtatni.

2012. ápr. 2. 14:13
 17/20 anonim ***** válasza:
Ez a kutya el van bax..! Mikor engeded futni? Esetleg arra van ítélve, hogy sétálgat melletted? Ennyi egy kutyának nem elég.Póráz nélkül nem szaglászhat soha? Ha mindezt tehetné, akkor lenne nyugodt és elégedett. Csak ilyen lelkiállapotban fogékony, tanítható és nevelhető. A kutya lenyomása: tanítod,hogy alázatos, alattomos és a félelem miatt agresszív legyen. Ajánlom neked a Cesare Millan dog whisperer videóit. Van interneted, erre (is) való!
2012. ápr. 2. 14:18
 18/20 anonim ***** válasza:
Nekem is tacskóm van és ő sem egy könnyű eset. Mentett kutya, egy energiabomba és baromira neveletlen (volt). Szerintem nagyon fontos, hogy tarts ki. Nekem is nehéz volt letörni a szarvát, és mondhatom, hogy csomó dolgot dupla-tripla annyi idő alatt volt hajlandó megcsinálni, mint a többi kutyánk. Ért ő mindent és nagyon okos is, csak baromira makacs. Szerintem sem jó ötlet ez az agresszívabb módszer, az elején én is megpróbálkoztam vele. Amire rájöttem, hogy a pozitív megerősítés nála nagyon megy, mert azért abba majd bele döglik, hogy jó legyen a viszonyunk.:) Csak a maga módján. Olyan tacskósan.
2012. ápr. 2. 14:38
 19/20 A kérdező kommentje:
A kutya nem csak pórázon sétálhat.Ma összesen 4 órát baktatott szabadon,mivel ő nem fut.Arra figyelek,hogy heti 4 napot "futkoshasson"szabadon.
2012. ápr. 2. 19:45
 20/20 anonim ***** válasza:

3 éves kutyát már nehéz tanítani, főleg ha egy makacs tacsi. Mert a tacsi az, sőt még zsivány is. Ugyanakkor egy szeretni való kis macska is tud lenni. Tudom, hogy nem az igazi módszer, de én az enyémnél dédelgetéssel, szeretettel, juti falatokkal sok mindent el tudok érni. Most 3 éves, másfél évesen került hozzánk, kóbor kutya volt, állatvédők mentették meg, tőlük hoztam. Ki volt éhezve a szeretetre.

Azt viszont nem értem, hogy séta közben miért kullog hátul. Nekem ez már a sokadik kutyám és ha sétáltunk, mindig a kutya ment elöl, közben szaglászott, "információkat gyűjtött", s kereste azt a helyet, ami méltó arra, hogy ott végezze el a dolgát. Lehet, hogy többre mennél vele, ha sokat foglalkoznál vele. Közös játék, fésülgetés, ha szót fogad, kézből etetés stb.

2012. máj. 2. 21:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!