Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van egy tacskóm és sok gond...

Van egy tacskóm és sok gond van vele. Hogy neveljem meg?

Figyelt kérdés
Mivel mindig morog és még mindig nem szobatiszta,ezért rááltam a falkavezérségre.Eddig flexivel sétáltattam,de most normális rövid pórázzal,de nem végzi el a dolgát,csak jön mögöttem és engem néz.Így mindig itthon csinál be.Álljak vissza a flexi pórázra és haggyam abba falkavezérséget?Fogadjam el,hogy ő a főnök?Vagy mit csináljak?
2012. ápr. 2. 13:16
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Tacsik nagy gazfickók. Mennyi idős?
2012. ápr. 2. 13:20
 2/20 A kérdező kommentje:
3éves múlt.Hiába nyomon le a földre,ha morog képes két órán át morogni is.Ha meg elengedem újból elkezdi.
2012. ápr. 2. 13:27
 3/20 anonim ***** válasza:

Én nyolc hónapos korában már megtanítottam az erdélyi kopómat, hogy: nincs morgás, a főnök én vagyok és rövid pórázon megtanítottam szabályosan mellettem menni. Sőt arra is, hogy ne a lakásban menjen ki.

Állatorvos mondta, hogy fogjam meg a nyakszíját és nyomjam le földre, ha a hasát mutatja, akkor elfogadta, én vagyok a falkavezér. Kicsit fulladt, de megtanulta.

Három éves és csak most próbálod? Nem lesz könnyű.

2012. ápr. 2. 13:30
 4/20 anonim ***** válasza:

Mit vársz?

Ez a kutya 3 éven át megszokott valamit, ráadásul azt a rendszert, amit ő maga talált ki magának és neked. Most szerinted 3 nap alatt mintakutya lesz?

Igen, el lett szúrva a nevelése. És ha javítani akarsz rajta, akkor hónapokig tartó projektre számíthatsz. Legjobb lenne, ha felkeresnél egy jó oktatót, mert ezzel egyedül nemigen fogsz megküzdeni.

2012. ápr. 2. 13:32
 5/20 A kérdező kommentje:
Kicsi korától kezdve nevelve van.Rövid pórázon szépen ballag mellettem/mögöttem és engem néz és a farkát csóválja,de nem végzi el a dolgát.Hiába nyomom le a földre képes megfulladni,mind inkább feladni.
2012. ápr. 2. 13:33
 6/20 A kérdező kommentje:
Nagyon okos egy csomó trükköt tud,csak egy baj van vele,hogy mindenért morog és közben nyal.
2012. ápr. 2. 13:35
 7/20 anonim ***** válasza:

Rám egyszer morgott a tacskóm miután befogadtam (3 éves volt). Előre bocsátom, hogy nem vagyok híve a kutya veréssel való nevelésének, de a kedves előző gazdi nagyon hagyta elkanászodni. Szóval megfogtam a tarkójánál a bőrt, felemeltem és csúnyán rászóltam. Visszaraktam a földre miután már nem vicsorgott, morgott, amikor újra próbálkozott kapott egy taslit. Azóta nem próbálkozott.

A lakásban csak pisil, vagy be is kakil? Kan vagy szuka?

Amúgy szerintem próbáld meg azt, amit kicsiknél. Rendszeresen ugyan abban az időben vidd sétálni, ha odakint pisil/kakil dicsérd meg.

Vagy ha flexin van akkor elvégzi a dolgát? Ezt nem értettem egészen.

2012. ápr. 2. 13:36
 8/20 anonim ***** válasza:

olvass utána a pozitív megerősítéssel való képzésnek. Én ezt a földre nyomásos módszert nem szeretem. Tudni kell jól alkalmazni, különben a kutyából csak még több agressziót vált ki.

Egyáltalán miért morog? Mire morog?

2012. ápr. 2. 13:38
 9/20 A kérdező kommentje:
Hiába fogom meg a nyakbőrénél és rázom meg és "dobom" el kb.10 percig felfogja,hogy mivan,de útána mintha elfelejtette volna.Flexin elvégezte a dolgát mivel egyfolytában szagolt.Rövid pórázon csak engem néz.Kutyaiskolába is jártunk és sikeresen le is vizsgázott.
2012. ápr. 2. 13:41
 10/20 anonim ***** válasza:
Nálunk is sétánál ha mögöttem van rövid pórázon nem igazán akarja el végezni a dolgát ezért szoktam azt hogy így megyünk végig majd ha elérünk a futtatónál lévő nagy füves területre akkor ott elengedem szabadon hadd végezze el a dolgát utána meg játszunk vagy kutyázunk:) Mikor végeztünk ezzel megint megkötöm és újra mellettem jön hazafelé. Ha van nálatok is ilyen terület szerintem próbáld ki!
2012. ápr. 2. 13:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!