Hogyan neveljem meg?
"Szófogadó, mert ha parancsolom neki leül és lefekszik, de pl. ha magamhoz hívom nem jön oda, vagy azt hiszi játszok vele."
Sajnos szembesülnöd kell a ténnyel, hogy a kutyád NEM szófogadó.
A beagle egy olyan fajta, ami sok foglalkozást igényel, mert különben nem kötődik annyira a gazdájához, hogy az együttélésetek könnyebb legyen.
A kutya azért rombol mert fizikailag és SZELLEMILEG nincs lefárasztva. Csak ki van lökve az udvarra, hogy játsszon magában, vagy foglalkozol is vele? Itt például legelső sorban a sétáltatásra gondolok. Milyen gyakran mentek sétálni? Engedelmességi feladatok? Egyéb feladatok, amik a szellemi energiáit lekötik?
Arról amiről most kérdezel egész könyveket írnak, szóval nem hiszem, hogy ha kapsz is tanácsot, az sok mindenben előrébb vinne. A legjobb az lenne neked is meg a kutyádnak is, ha elmennétek kutyaiskolába. Ott megtanítanának, hogyan kezeld a kutyádat.
Nagyon sok mindent tudnék még írni, de nem hiszem, hogy ezt "távoktatásban" meg lehet érteni. Ahhoz, hogy változzon a kutyád elsősorban neked kell változtatni, és abból fog következni a kutyád változása. Biztos vagy benne, hogy képes vagy ekkora változásra? Mindenre képes lennél a kutyádért, hogy neki jobb legyen az élete?
Nem kritizáltam, kérdeztem. :)
Az a baj, hogy ez egy komplexebb dolog, a problémák amiket jeleztél megoldódnának, ha magával a gyökérproblémával foglalkoztok. Ebben leginkább egy szakértő tud segíteni, ehhez kevés a gyakori kérdések.
De te tudod, én csak segíteni próbáltam.
Egyébként ezt is elolvashatod, én is ezt olvasom, érdekes. :)
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Unatkozik, nincs kellően lefárasztva.
Az idősebb kutya meg úgyis jelzi neki, hogy meddig mehet el. Azt Te nem tudod, egy kutyának megtanítani, hogy mennyit játszhat a másikkal
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!