Hogyan neveljem meg őt?
Tudom hogy elkényeztettem a nemsokára két éves havanese kutyusomat , és mivel ő az első kutyám és tapasztalatlan voltam. De már elegem van !!! Meg szeretném nevelni.
Sokszor morog rám ha megsimogatom . A nagyim pedig borzasztóan szereti őt , így amíg én suliban vagyok ő mindent elronthat (?) mindíg babusgatja és ha leszidom a kutyám akkor ő ölbe veszi és azt mondja neki , hogy semmibaj meg hogy miért kínzom , amikor én csak azt mondtam neki hogy szégyelld magad. Egyébként sohasem ütöm csak leszidom.
De mit mondjak a nagyimnak hogy ne babusgassa ha leszidom?
És hogyan neveljem meg hogy ne morogjon?
Mindenképp rá kell venni a nagyidat,hogy,ha te egyszer leszidod akkor ô nem szabad megvígasztalja. Ez az elsôdleges probléma.
Ami fontosabb: nem te vagy a falkavezér. Váltosztass rajta. Itt egy kis segítség: [link]
hát igen, ezzel kissé elkéstél...
1. valami normális kutyasuli
2. esetleg vmi jó könyv segítségével, (kutyapszichológia, cesar millan, klikkerképzés, akármi jó)
Fennel könyvek nagyon jók, Korom Gábor könyvét szintén csak ajánlani tudom, hatásos és (csak hogy ne sértődjenek meg :)) a cerberosos módszerek is jól beválnak.
Egy normális kutyasuli valóban a leghatásosabb lenne. De mindenek előtt a családoddal kell ezeket a problémákat megbeszélned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!