Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kezdem feladni a tápokkal...

Kezdem feladni a tápokkal való küzdelmet! (? ) Szeretnék főzni a bullmacimnak. "Receptre" lenne szükségem!

Figyelt kérdés

8,5 hónapos a kutyusom, az étrend összeállításában kérnék segítséget. Az elképzelésem az lenne, hogy minden héten készítenék neki egy hétre való adagot, vagy akár havonta, egy hónapra elegendőt és lefagyasztanám, majd azt elosztanám minden napra.

Mik legyenek benne? Adnátok konkrét "receptet"? Olyanra gondolok, hogy pl. 1 kg kajánál mennyi legyen a hús (ill. pontosan a hús melyik része), mennyi túró, mennyi tojás meg amit még szoktatok beletenni.

Kukoricát nem szeretnék ill. a kutyusom a csirkés tápra allergiás volt, de olvastam már olyat, hogy nem magára a csirkehúsra allergiásak ilyenkor, hanem ami belekerül toll stb. Ez vajon igaz? Mert ha igen, akkor a csirke is szóbajöhet húsként.

Ill. Hozzávetőlegesen vajon hogy számoljak kezdésként, mennyi lehet ebből a napi adagja? Most 35 kg körül van egyébként. Kell mellé egyéb vitamin, kiegészítő?

2012. márc. 24. 17:45
1 2 3 4
 21/34 A kérdező kommentje:

Mindenképp végzek egy hozzávetőleges kalkulációt majd.

Megnéztem ezt a tápot, viszont egy másik oldalon írják összetevőként a kukoricát és a kukoricaglutént is :(

2012. márc. 24. 21:44
 22/34 anonim ***** válasza:

na ez jutott még eszembe: [link]

Gréti-mixel és zöldségekkel lehet keverni. Olcsóbb mint a táp mert keveset kell adni belőle

2012. márc. 24. 21:53
 23/34 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2012. márc. 24. 22:05
 24/34 A kérdező kommentje:
Neten találtam egy állateledelest a városunkban, ahol van fagyasztott hús is, hétfőn felhívom őket. Ill. van egy vágóhíd is a közelben, ott is érdeklődöm majd. Onnan szoktam venni neki a marhalábszár csontot, 50 Ft darabja.
2012. márc. 24. 22:07
 25/34 anonim ***** válasza:

De ha megnézted, és láttad, hogy sokkal magasabb a fehérjetartalma, akkor miért adtad neki azt? Nem kötözködésből mondom, tényleg érdekel, mert amúgy nagyon hasznos válaszokat szoktál adni, én is sok újat megtudok tőled, ezért nem tudom hova tenni ezt a dolgot :)

Meg amúgy a másik öt táppal mi volt a gond?

2012. márc. 24. 22:07
 26/34 A kérdező kommentje:

Itt a kérdés, amiben kiveséztük, a fehérjetartalmat illetően megoszlottak a vélemények.

http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__2580899-megfe..

1. táp: Royal Canin, 34%-os fehérjetartalom. Tenyésztő ajánlása alapján, ő is ezzel etetett, ekkor még semmit nem tudtam a tápokról, ahogy hazahoztuk Joeyt, rohantunk a Fressibe tápért. Szerencsére időben kapcsoltam és nem követtem az etetési útmutatót, így nem lett gond, de nem akartam kísérletezni

2. táp: Belcando, fosizott tőle, egyértelmű a váltás.

3. táp: Happy Dog Baby tápja - ezzel látszólag nem volt gond, utólag visszagondolva kicsit vakarózott tőle, de nem volt vészes, így nem tulajdonítottam neki jelentőséget.

4. táp: Aztán fél éves lett, váltottunk a junior tápjára. Itt volt egy minőségromlás és látványos vakarózás, kaki trutyisodás.

5. táp: Brit Care - már leírtam.

6. táp: Brit - szintén leírtam :)

2012. márc. 24. 22:21
 27/34 A kérdező kommentje:

Jól esik, hogy azt írod, hogy hasznos válaszokat adok és sok újat megtudsz tőlem :)

De ehhez az is hozzátartozik, hogy nekem Joey első kutyám, nem neveltem fel még egyet sem, amiket eddig megtapasztaltam/mások infóiból olvastam, azokat adom tovább. Van még nekem is bőven tanulnivalóm a kutyázást illetően :)

2012. márc. 24. 22:29
 28/34 anonim ***** válasza:

Jó pár recept van a mit egyen a kutyám c. könyvben (ha nagyon keresed netről le is tudod tölteni), de a leírtak alapján ebben is benne vannak nektek való receptek (7.oldal):

[link]

Itt van a hozzá tartozó etetési útmutató (felnőtt kutyákhoz): [link]

Kölyköknél ez úgy módosul, hogy 6hónapos korig 2x annyi táplálékra van szükségük, utána 1,5x annyira, amíg fejlődésben van. A daxis marhahúst én is tudom javasolni, árban kb ott van (sok állateledelesnél még olcsóbb is), mintha megvennéd a fagyasztottat, de sokkal könnyebb tárolni és sokkal jobb a minősége is. Sőt, a saját tápja is nagyon jó.

2012. márc. 25. 10:27
 29/34 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! :)
2012. márc. 25. 15:59
 30/34 anonim ***** válasza:

én is első kutyás vagyok. én is úgy kezdtem el külön főzni neki, h bár nagyon jó minőségű tápokkal etettem és én magam nem vagyok megveszekedett tápellenes, láttam, h a kutyum nem szívesen eszi a tápot, legyen az bármilyen. jó ideje csinálom már, azóta ki is tapasztaltam, mit hogyan szeret és mit eszik meg. kutyafüggő is, de nálam kb így néz ki csökkenő sorrendben:

- hús (általában marha, nyúl vagy hal, szárnyast nem adok neki)

- rizs, nagyon ritkán tészta (utóbbit kevésbé szereti és a rizst én is jobbnak tartom)

- nyers zöldség (ezeket eszi szívesen: sárgarépa, zöldborsó, cukkini, zeller)

amit még kap mellé kiegészítésként: tojás, tejtermékek közül a túró (a többitől hasmenése van), illetve sokszor főzőtejszínt keverek a főételébe

kb 10 naponta egy nagyobb marhacsont

napi egy étrend kiegészítő kúraszerűen (30 nap egy kúra)

én nem fagyasztok, annyit főzök, ami hűtőben eláll úgy, h elfogy, mire megromlana. a főtt ételt nem keverem táppal, de a kettőt váltogatom. azaz pár napig főtt ételt kap, aztán kicsit tápot, aztán főtt ételt. eleinte kevertem, de nem igényli. keverék kutya, nem érzékeny a gyomra és egy kicsit sem viseli meg az átállás. hacsak az nem, h a főtt ételből degeszre eszi (enné) magát, a tápból meg csak moderált mennyiséget hajlandó. ha azt kap, áll a tányérja fölött és nagyokat sóhajtozik, mielőtt enni kezdene :). a főtt étel kicsit többe kerül, de mivel nem egy hatalmas ebről beszélünk, nálunk nem igazán számottevő a különbség.

nekem sincs még akkora tapasztalatom, ezért nem merem teljes egészében a saját főztömön tartani, hátha hiányzik belőle valami... utánaolvastam én is, de hol erre esküsznek, hol meg épp az ellenkezőjére...

2012. márc. 25. 20:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!