Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kezdem feladni a tápokkal...

Kezdem feladni a tápokkal való küzdelmet! (? ) Szeretnék főzni a bullmacimnak. "Receptre" lenne szükségem!

Figyelt kérdés

8,5 hónapos a kutyusom, az étrend összeállításában kérnék segítséget. Az elképzelésem az lenne, hogy minden héten készítenék neki egy hétre való adagot, vagy akár havonta, egy hónapra elegendőt és lefagyasztanám, majd azt elosztanám minden napra.

Mik legyenek benne? Adnátok konkrét "receptet"? Olyanra gondolok, hogy pl. 1 kg kajánál mennyi legyen a hús (ill. pontosan a hús melyik része), mennyi túró, mennyi tojás meg amit még szoktatok beletenni.

Kukoricát nem szeretnék ill. a kutyusom a csirkés tápra allergiás volt, de olvastam már olyat, hogy nem magára a csirkehúsra allergiásak ilyenkor, hanem ami belekerül toll stb. Ez vajon igaz? Mert ha igen, akkor a csirke is szóbajöhet húsként.

Ill. Hozzávetőlegesen vajon hogy számoljak kezdésként, mennyi lehet ebből a napi adagja? Most 35 kg körül van egyébként. Kell mellé egyéb vitamin, kiegészítő?

2012. márc. 24. 17:45
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:

A disznót mindenképp kell hőkezelni!

Igazából ha állateledelesnél veszed, egyik se drága. Van (nálunk legalábbis) nyers, fagyasztott pulykanyesedék (csak hús, max 1 v 2 csont), annak kilója nincs 200 Ft.

Joey meg jól meg van nyúlva a karácsonyi képhez képest :D

De majd most kezd el testesedni, ne izgulj. Most teljesen korrekten néz ki.

2012. márc. 24. 20:09
 12/34 A kérdező kommentje:

Köszi!! :)

Hát igen, jól megnyúlt. A Brit Care-től nőtt 1 hónap alatt majdnem 10 cm-t, én meg észre sem vettem, csak a súlyát méricskéltük :(

2012. márc. 24. 20:13
 13/34 anonim ***** válasza:

hát én vágóhídról vagy marha telepről szoktam szerezni a húst és nyersen adom. (Disznó hússal soha nem etetek)

néha adok kecskét plusz szeretem most ilyen Új zélandi nyulat ami rém szapora egy anyától évi 60 kisnyúl (almonként 10)...őket csak kutya etetése miatt tartom és egészben adom őket (vagyis elfelezem és 2 kutya kap egyet)

Jó lehetőség ha telepről szerzed be a húst (pl az elpusztult borjakat jelképes összegért adják hisz a dögkútba végeznék) de állateledelesnél is biztos lehet venni

2012. márc. 24. 20:14
 14/34 anonim ***** válasza:
Miért gondolod, hogy a táptól nyúlt? A fiatal kutyák változnak, néha gyorsabban, néha lassabban, ez náluk természetes dolog :) Most épp egy nyúlós korszaka volt, de ettől még nem kell feltétlenül a tápot lehúzni :)
2012. márc. 24. 20:52
 15/34 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm mindenkinek :) Az átállás egyébként itt is fokozatos legyen, mintha tápot váltanánk?

Nem húzom le a tápot, másnak biztos, hogy jó, nekünk sajnos nem jött be, pedig nagyon örültem volna, ha igen.

Sajnos egyértelmű volt, túl sok volt neki a fehérje, még a buksiján is lett egy pukli. Az állatorvosunk is megmondta és minden összevágott, mivel a régi táp, amivel etettük 23% fehérjét tartalmazott, ez pedig 28%-ot. Megkapta a gyógyszereket, tápot váltottunk és megszűnt minden ilyesmi gond. Csak épp most jött a másik...

2012. márc. 24. 20:59
 16/34 anonim ***** válasza:
Akkor nem a tápokat kell feladni, hanem legközelebb előbb kell megnézni az összetételét, és utána a tányérjára rakni :) Nem mintha az okosan elkészített házikoszt ellen lennék, csak ha egyszer van egyszerább megoldás is... Érted :)
2012. márc. 24. 21:18
 17/34 Rotis_lány ***** válasza:

Szia!

Hát nehéz ez ...

Mi régen, még gyomorcsavar előtt azt az elvet követtük, hogy két nap főtt kaja, két nap száraz táp.

És ekkor történt a baj is, mert főtt kajából több kell.

Főként szárnyasakat kapott, csirke, pulyka, kacsa. Szárny, belsőség, esetleg comb, csont nélkül. Rizst, répát, néha tésztát kevertem neki mellé.

Sajnos ez így drágább volt, mint most az acana.

Én azt ajánlom, hogy válts felnőtt tápra, esetleg light tápra, amit reggelire kap, vacsira meg főzöl neki. Így nem lesz hiánya semmiből, amit esetleg kihagysz az étrendéből.

Pl. a Brit Care Vension vagy Salmon,

Belcando finest light, vagy junior lamb,

esetleg Earthborn holostic ocean fusion

2012. márc. 24. 21:20
 18/34 A kérdező kommentje:
Hidd el, megnéztem az összetételét. Korának, fajtájának megfelelőt adtam. Táponként is változnak a fehérjeértékek, hiába vannak ugyanolyan korú és fajtájú kutyáknak tápok.. Amíg pl. a Happy Dog Junior tápja 23% fehérjét tartalmaz, a Brit Care-é 28%-ot, de pl. a Royal Canin, Acana még ennél is többet.
2012. márc. 24. 21:23
 19/34 A kérdező kommentje:

Köszönöm, aranyos vagy :)

De már nem nagyon szeretnék tovább kísérletezgetni :(

Összeszámoltam, már a 6. tápnál járunk.

2012. márc. 24. 21:29
 20/34 anonim ***** válasza:

28% os fehérjével én már közepes testű kölyköt se etetek nemhogy nagyot...

alapból mikor még táppal etettünk annó 5 éve akkor se adtam soha junior tápokat (szerintem csak lehúzás és soha nem volt probléma a felnőtt táp etetéstől...sőt)

Nekem meggyőződésem, hogy a nyers étrend egészségesebb és én a nyulak miatt kb egyharmadát költöm ételre évente (bele értve a nyulak által elfogyasztott ételt) de városban ez nehéz és vannak azért jó tápok.

pl ez is jó táp: [link]

2012. márc. 24. 21:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!