Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ezt elhiszitek?

Ezt elhiszitek?

Figyelt kérdés
Mentem erdőbe a családdal túrázni Vittük 1 3 éves Német juhász rottweiler keverék kutyám és 2 kaukázusi nekünk jött de a kutyánk a 2-őt egyszerre elintézte pedig eddig mindentől félt ez attól volt hogy minket megvédjen??

2012. márc. 20. 21:35
1 2 3 4 5 6 7
 21/62 anonim ***** válasza:
68%

19-es. Az okos, jól szocializált, jól nevelt kutyák figyelmen kívül hagyják a náluk sokkal gyengébb, kisebb kutya vergődését. Mi maradt volna a kutyádból, ha a dobi komolyan veszi? Jaj!

Úgy utálom az ilyen vs. kérdéseket, harci témákat, de olyan viccesek vagytok komolyan, hogy nem lehet szó nélkül hagyni. A végén még igaza lesz az egyik válaszolónak, törpetacskók ölnek kaukat és dobikat!:)

2012. márc. 21. 14:10
 22/62 anonim ***** válasza:
16%

utolsó: fingod sincs miről beszélsz! nem hallottál még olyat hogy helyre teszi egyik kutya a másikat és azért nem ugrott neki a kicsinek mert igaza volt? mert elvette a játékát?

a másik. nem jó neveltség kérdése. van hogy a nagyobb fél a kicsitől! nem hallottál még olyat hogy macska irányitja a kutyát? nem a méret a lényeg. gondolkodj mielőtt kinyitod a szád!

2012. márc. 21. 19:35
 23/62 A kérdező kommentje:

na akkor most min kell vitázni?? Bírom már mindenki aki hozzászól csak Harci kutyája van meg kemény kutyái.

Énnekem az a keverék kutya megfelel és nem tudom azt figyelembe venni hogy keverék vagy ilyesmi amit leírtam megtörtént 2 kautól megvédett a (korcs) kutya meg minden de azért képes volt megvédeni szerintem nem az a lényeg hogy fajtatiszta kutya legyen csak az hogy szeresük őket :D

2012. márc. 21. 20:50
 24/62 anonim ***** válasza:
68%
A kutyáknál nincs olyan, hogy igaza volt! Falkatörvények vannak, szigorú rangsor, a vezér birtokol mindent. Általában a vezérkutya a legjobb idegrendszerrel rendelkezik mind közül muszáj, hiszen a falkáért ő felel, ő száll először harcba, és ugyanúgy, mint az emberi sportoknál, itt sem mindig döntő az erő, számít a mérlegelés, higgadt felmérése az ellenfélnek, de azért egy 120 kg-ost, nem intéz el egy 40kg-os, ezért nála sokkal gyengébbet nem támad meg, csak ha igazán kihozza a béketűrésből. Az ilyen idegbeteg kis cirkálókat sokszor levegőnek nézi, amelyek nem tudják felmérni az erőviszonyokat. Nyugi, tisztában van azzal, hogy egy harapással elintézhetné. Ennek megfigyeléséhez nem kellenek harci kutyák, elég egy hármas falka és figyelni, értelmezni kell a kutyák viselkedését. Ehhez bármilyen fajtájú, súlyú, méretű kutya megfelel. Nem nézi le senki a keverékeket, nagyszerű kutyák, de a kérdésben és a válaszokban konkrét fajtákról és konkrét fajtáknak keverékéről volt szó. Macska más faj, máshogy kommunikál, nem a témába keverendő.
2012. márc. 21. 21:40
 25/62 A kérdező kommentje:
De ide aki hozzászólt annak mindenkinek volt már német juhász rottweilere és utána azt irja meg most kuvasz és nem volt a másik 2 ben annyi erő mint a kuvaszban most ez szerintem régen nem a súlyon múlt ismerek olyan ember kicsi de olyan hirtelen idegbe tud jönni hogy csak na és még a nagyobbak se szólnak neki olyankor.Szerintem nem a méreten múlik minden pl.pitbull se valami nagy kutya
2012. márc. 21. 21:55
 26/62 anonim ***** válasza:
68%
A kuvaszos is én vagyok és az előző is!:) Az a különbség a kuvasz és a roti között, hogy a kuvasz pásztorkutya, önálló munkára lett kitenyésztve, önálló gondolkodásra, önálló döntéshozatalra. Sokkal elmésebb egy jó kuvasz, azért is nehezebb vele bánni, mert makacs, akaratos. A roti is okos kutya, de ő inkább irányításra szorul, jó gazda kezében nagyszerűen dolgozik, nem véletlenül alkalmazza a rendőrség is, mint munkakutyát. Érzed a különbséget?
2012. márc. 21. 22:04
 27/62 anonim ***** válasza:
0%
Nekem volt kan rotim és a séta közben ránktámadó kaukázusit bizony csúnyán odaverte a földhöz a nyakánál fogva, a kau nem is bírt ráfogni mert úgy kapta el ,hogy nem bírt ráfordulni a szájával. Utána már csak tartania kellett , meg ráznia ,de az nem volt neki nagy ügy ,mivel iszonyat erejű fogása volt ,hiába volt csak 56kg a kau meg talán 70-80. Aztán persze én leszedtem róla egy idő után,el is szaladt ahonnan jött.Na most egy keverékben is meglehet ez a harci szellem és képesség, ha jól örökli a géneket.Meg ott a szerencse tényező is, hogy jó fogást tudjon venni a másikon, és a 2.kutya amelyik valószínűleg a félősebb volt ,berezeljen.
2012. márc. 21. 22:06
 28/62 A kérdező kommentje:
Hát én nem tudom az az elvem hogy szükség törvényt hoz!Akárki akármit mond büszke vagyok a kutyámra hogy megvédett minket pedig sose bántott még 1 kutyát se soha még az utcán meg se ugatta a kóbor kutyákat se semmi rá se ismertem.
2012. márc. 21. 22:26
 29/62 anonim ***** válasza:

Nem hiszem, hogy igazi kauk voltak (ha ez az eset megtörtént). Lehettek Leonbergik is.

Kaukázusi juhászkutya:

"Fő feladata a nyáj védelmezése, farkasoktól, medvéktől, sakáloktól, más ragadozóktól és az idegen emberektől. Robusztus megjelenése elriasztja a betolakodókat. A felügyeletére bízott területet egy-két fajtatársával együtt elszántan és szívósan őrzi. Fajtársaival szemben dominánsan viselkedik. Magabiztos és kissé önfejű kutya. A családból mindenkit a falka tagjának tekinti, gazdát, gyereket, háziállatokat egyaránt, és ennek megfelelő vehemenciával védi is azokat. Szívós, erős állat. Kisgyermekes családoknak nem ajánlott, önfejűsége miatt."

2012. márc. 21. 22:29
 30/62 A kérdező kommentje:
De kauk voltak 100% csak felismerek egy kaut :D most itt mindenki azt hiszi hogy kamuzok?.......
2012. márc. 21. 22:31
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!