A pumi, puli vagy a mudi a "csendesebb"? Vagyis melyik ugat a legkevesebbet?
Attól még fel lehet ám venni vele a kapcsolatot! Sőt... Én hónapokkal a kiskutyák elhozása előtt már Napi szinten leveleztem a tenyésztővel. Nagyon sokat. Úgy megkedvelt, hogy odaadta azt a kölyköt, amit magának hagyott volna meg... És mellé ajándékba a testvérét, csak a papírok és chip áráért, hogy a vőlegényem is "mudista" lehessen! Most is gyakran beszélünk, sokat segít nekünk.
Ha így teszel, sokkal személyesebb kapcsolat alakulhat ki, meg is látogathatod a tenyészetet, láthatod, hogy tartja a kutyáit, hasznos nevelési, ápolási tudnivalókat oszt meg veled. Facebook-on is fent van (Márki Klára). Na, most mi megyünk sétálni, aztán kérlek mesélj, mi lett! :)
Én kihasználnám ezt az időt is, ismerkednék a vonalakkal, melyik kutyának milyen utódai születtek (küllemre és egészségre is) stb. Például sajnos vannak olyan egyedek, amiknek az utódai közt volt epilepsziás.
És a netboard Mudi fórumára is be lehet ám regisztrálni, "muditlanok" is szép számban írnak! Jó kis társaság van ott, a mudikon kívül mindenféle érdekes téma is felvetődik.
Oké, köszi:)
Hát a netboard-os fórumot ismerem(bár nem vagyok regisztrálva), és ha van időm, akkor szoktam olvasgatni, és képeket nézegetni:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!