A pumi, puli vagy a mudi a "csendesebb"? Vagyis melyik ugat a legkevesebbet?
Mudim még nem volt, szóval erről a fajtáról nem tudok nyilatkozni.
Pumija van nagymamáméknak az eléggé ugatós mindet jelez.....
Pulink van. Csak akkor ugat ha tényleg muszáj, egyépként nem.....
Ha érdekel a fajta írj privátot szívesen írok róla és képeket is küldök az enyémről ha érdekel....
1. vagyok
És a tévhitekkel ellentétben egy jól nevelt Puli nem ugatós! Hozzánk el lehet jönni csendes kutya. Csak akkor ugat ha kell. Itt biztosan nem lehet hallani egy madár miatti vagy az úton flangáló kutya miatti ugatást....
barátnőmnek vannak pulijai...rémesen ugatósak együtt szoktunk menni néha kiállításra és a pulis ring mellett is ott őrjöngnek folyamatosan... mudit annyira nem ismerem a pumi szintén nagyon ugatós.
De nagyon okos kutyák, a barátnőm pulijai mind BH vizsgásak és első szóra hallgatnak de az ugatásról nemtudta őket lenevelni pedig próbálta
1. vagyok
Hát nevelve van séta nem igazán.
Ha megfelelően lemozgatod a Pumit akkor szerintem nem lesz gond. Fáradt lesz és nem akar majd annyit ugatni.... és nevelni kell hogy mit szabad ugatni és mit nem! Akkor nem lesz felesleges zajongás. Mert igen is nevelhetőek ilyen téren is!
Köszi:) Mindenkinek ment a zöld pacsi:)
Amúgy az ilyen kaliberű kutyáknak mennyi, és milyen mozgásra van szüksége?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!