Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A pumi, puli vagy a mudi a...

A pumi, puli vagy a mudi a "csendesebb"? Vagyis melyik ugat a legkevesebbet?

Figyelt kérdés
Mind a három nagyon tetszik, de a környékünkön nem nagyon tolerálják az ugatós kutyákat. Jó, tudom meg kell nevelni, és nem fog ugatni, de mégis melyik a "legcsendesebb"?

2012. márc. 11. 19:57
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
62%

Mudim még nem volt, szóval erről a fajtáról nem tudok nyilatkozni.

Pumija van nagymamáméknak az eléggé ugatós mindet jelez.....

Pulink van. Csak akkor ugat ha tényleg muszáj, egyépként nem.....

Ha érdekel a fajta írj privátot szívesen írok róla és képeket is küldök az enyémről ha érdekel....

2012. márc. 11. 20:00
 2/38 anonim ***** válasza:
100%
A puli nem csendes.
2012. márc. 11. 20:00
 3/38 anonim ***** válasza:
62%
Ezek közül egyik se csendes. Mind a három pásztorkutya, tereli a nyájat. Nagyon ugatósak, főleg a puli. De a pumi, mudi is mindent megugatnak. Ha egy veréb elmegy, tuti jeleznek.. Ezeket megnevelni se nagyon tudod, mert alapból ugatósak.
2012. márc. 11. 20:01
 4/38 anonim ***** válasza:
78%

1. vagyok

És a tévhitekkel ellentétben egy jól nevelt Puli nem ugatós! Hozzánk el lehet jönni csendes kutya. Csak akkor ugat ha kell. Itt biztosan nem lehet hallani egy madár miatti vagy az úton flangáló kutya miatti ugatást....

2012. márc. 11. 20:03
 5/38 anonim ***** válasza:
87%

barátnőmnek vannak pulijai...rémesen ugatósak együtt szoktunk menni néha kiállításra és a pulis ring mellett is ott őrjöngnek folyamatosan... mudit annyira nem ismerem a pumi szintén nagyon ugatós.

De nagyon okos kutyák, a barátnőm pulijai mind BH vizsgásak és első szóra hallgatnak de az ugatásról nemtudta őket lenevelni pedig próbálta

2012. márc. 11. 20:07
 6/38 A kérdező kommentje:
1. válaszoló: A nagyidéknál is meg van nevelve a kutya? Van sétáltatva? Nem lehet hogy azért ugat sokat? Talán, legjobban a pumi tetszik, csak úgy tudom elég ugatósak ők is:( De ha jól lefárasztom akkor is lesz ereje még mindent megugatni?
2012. márc. 11. 20:07
 7/38 anonim ***** válasza:
89%

1. vagyok

Hát nevelve van séta nem igazán.

Ha megfelelően lemozgatod a Pumit akkor szerintem nem lesz gond. Fáradt lesz és nem akar majd annyit ugatni.... és nevelni kell hogy mit szabad ugatni és mit nem! Akkor nem lesz felesleges zajongás. Mert igen is nevelhetőek ilyen téren is!

2012. márc. 11. 20:10
 8/38 A kérdező kommentje:

Köszi:) Mindenkinek ment a zöld pacsi:)

Amúgy az ilyen kaliberű kutyáknak mennyi, és milyen mozgásra van szüksége?

2012. márc. 11. 20:12
 9/38 anonim ***** válasza:
25%
vegyél shar-peit-> az ugyan ma már nem házőrzőnek való elvileg,de kínai harci kutya,szóval elvileg azzá nevelhető,és az enyémnek szinte imátkozni kell,ha ugatni akarom hallani...mondjuk ha épp verekedek valakivel(próbáltam haverral,hogy reagál rá),akkor azonnal hangosan ugat,amíg abba nem hagyjuk,hacsak eleve nem látszik a dolgon,hogy játszásiból csináljátok,de néha akkor is ugat...
2012. márc. 11. 20:14
 10/38 A kérdező kommentje:
A shar-pei nem tetszik.:( Csak ez a 3 fajta tetszik, amit felsoroltam, azok közül is leginkább a pumi.
2012. márc. 11. 20:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!