Golden retriever vagy puli?
Nem tudok dönteni melyiket válasszam, mindkét fajtát nagyon szeretem!
Segítsetek: ti melyik fajtát választanátok és miért?
Goldi.
Nem kell olyan sokat foglalkozni a szőrével.
És cukibb is.
Mint a két fajta csodálatos szerintem.
A golden retriever nagyon szép, ragaszkodó, játékos, nem agresszív egyáltalán, házőrzésre mondjuk nagyjából alkalmatlan.
A puli egyedi megjelenésű (csak a komondor és a bergamasco hasonló), rendkívül ragaszkodó, játékos, hajlamos kissé túlpörögni az eseményeket. Jelző kutyának kiváló és azért harapni is tud, ha úgy adódik. Kicsit sokat ugat. A szőre egyáltalán nem igényel sok gondoskodást, a közhiedelemmel ellentétben... 4-6 havonta (szőrminőségtől függően) meg kell tépni. Ennyi. Sokkal kevesebb vele a gond, mint más hosszú szőrű fajtákkal. Ráadásul nem hullajtja a szőrét sem annyira.
Én a pulit választanám.
Én is a pulit választanám, imádom őket:)
A goldikkal nem voltak túl jó tapasztalataim, életem egyetlen kutyaharapása is egy goldentől származik:(
Én goldent választanék, mert azokkal jó tapasztalatom van. Szerintem könnyeben nevelhető.
Pulival viszont csak rossz, szinte mindig azok támadnak meg... Egy majdnem meg is harapott.
Nagyon tetszik a Bogáncs kutyanév (lehetne Boginak becézni :) ), az jobban is illene talán egy pulira, mint egy golden retrievernek :D
De olyan édes mindkettő... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!