Miért nevezik itt egyesek a fajtatiszta törzskönyvnélküli kutyát fajtajellegű keveréknek? Az a pontos lexikoni megnevezése? /Kritikákat nem kérek, választ szeretnék/
Egyébként számomra azért érthetetlen ez a kifejezés, mert ha jól tudom egy drága teszttel bizonyítható akár százalékos pontossággal a kutya fajtája.
Vagy csak a papíros kutyákat nevezhetjük így? Valaki felvilágosítana?
Tehát akkor még mindig fennáll a kérdésem. Attól függetlenül, hogy egy kutyának nincs róla papírja, még lehet fajtatiszta, tehát nem nevezhető keveréknek véleményem szerint. Nem győztetek meg!
Ennek a tesztnek biztos vannak különböző okai. Én például pont egy durva okba futottam bele, csak a másik oldalról. ÉN NEM ISMERTEM EL, HOGY FAJTATISZTA a kutyám, tehát ellenem bizonyítottak vele. :S Tudnék mesélni a Németo.-i élményeinkről...
Ne törődj ezzel, hülyeség. Nem a TK teszi a kutyát. Ez egy bürokratikus ostobasággá fejlődött. A TK-s kutyák között is sok a humbug, az sem garancia. Sokszor nem is az a kankutya van feltüntetve apának, aki valóban nemzett. Csak ugye aki ott szerepel a származási lapon, az 1millió kupát nyert a küllemversenyeken, viszont idegrendszerileg egy gyenge példány. Ilyenkor befedeztetnek egy másik kannal és máris megvan a jó idegrendszer, de papíron a neves apától.
Vagy amikor egyszerre közel azonos időben születő almokat vonnak egybe, vagy cserélgetik a kölyköket egyik alomból a másikba, ezáltal totálisan összekeverve a szülőket. :-)
Szóval örülj a kutyádnak, szard le hogy nincs TK-ja. Nekem is olyan fajta tiszta kutyám van, aminek nincs TK-ja.
Hát ha azt mondod, hogy még nem volt ilyen, akkor te vagy ostoba és egyben nagyon is naív. :-)
Meg a küllemkiállításon mikor a borítékot odacsúsztatják a bírónak... Az sem igaz, mi? :-) Végül is egy tiszta országban élünk, se csalás, se korrupció, mindenki tiszta és makulátlan. :-)
Mondom hogy naív vagy. :-) Vedd le a rózsaszín szemüveget. A tenyésztők nem szentek, megvannak a kis játékaik. Persze nem általánosítok, a többség valóban tisztességes. De hát ugye a nem tisztességesek által ők is be vannak csapva.
Én se nem tenyésztek, se nem szaporítok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!