Mi igaz abból, hogy a "mini" yorkiknak a test súlya, mérete azért van mert beteg?
Te jó ég, egy fél éves kutya, aki 72 deka...
Szerintetek ez normális, egészséges állattenyésztés? Kutyáról beszélünk, de ettől még egy tengerimalac is nagyobb. Komolyan elkeserítő ilyet látni. Rossz ránézni arra a kutyára, annyira csenevész.
Én erről a "miniről" nagyon lebeszélnélek. Üdv, egy yorki gazdi
Ne akarj úgy járni, mint ő, akinek az alom legkisebbje kellett:
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__2723258-a-yor..
Azért van egy alsó mérethatár (ami 2 kg, vagyis igen apró így is), mert a tapasztalat azt mutatja, hogy az ez alatti kutyák rettentő betegesek. A "miniket" általában úgy "gyártják", hogy nagyon közeli rokonokat pároztatnak, így még nagyobb az esély a betegségekre, ami persze egy ilyen pici kölykön még nem mindig látszik. Annyian szaporítják a yorkit, hogy nagyon beteges a génállomány, leginkább a papír nélküli kutyák esetében, törzskönyv nélkül semmi esetre se vedd, mert törzsvendégek lesztek az állatorvosnál. És ott se, ahol mini van írva, mert az is a kutyái egészsége árán nyerészkedő szaporító, még ha ír is törzskönyvet (amiről sok esetben kiderül, hogy nincs is, vagy hamis).
Nekem van 2 kg/1 éves
Semmi eü. problémával még nem küzdünk ,remélem nem is fogunk többel mint amennyivel alapban számolni kell
Egy yorkit semmi más kutya nem pótol , már csak a küllemük miatt sem, szóval, ha ők tetszenek , ne alkudj meg más fajtával.
Azért jó , ha odafigyelsz honnan és kitől vásárolod, szerintem az a legfontosabb !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!