Szerintetek is etikátlan ismerten beteg kutyát
kiállításra hordani?
Figyelt kérdés
Először telekürtöli a tenyésztő a világot, hogy milyen szerencsétlenül járt, amiért és ahogy beteg lett az egész alom, majd elkezdi kiállításra hordani a kutyát...
A kutya cataractás, tehát ránézésre nem feltűnő a gondja, na de tud róla mindenki, tenyésztésre alkalmatlan... akkor miért is??
Nem mondanám etikátlannak, pusztán pénzkidobás a tenyésztőtől és kicseszés a többi kiállítóval. Az etikátlan az lenne, ha ezt a kutyát tenyésztésbe akarná vonni.
2012. febr. 23. 22:41
2/15 anonim válasza:
Kiállítás és a tenyésztés két külön dolog. Lehet a kutya champion,addig nincs baj, amíg nem tenyészt vele.
2012. febr. 23. 22:43
3/15 A kérdező kommentje:
igen, erre gondoltam én is, hogy kicseszés. pénzkidobás, fene tudja, hiszen reklámnak jó, ha nyer... de reklamálni emiatt nem lehet gondolom, nem ütközik kiállítási szabályzatba.
2012. febr. 23. 22:46
4/15 anonim válasza:
A kiállításból nem kizáró tényező. Miért ne vihetné? Miért kicseszés? Legalább több a "versenyző"!:)
2012. febr. 23. 22:55
5/15 anonim válasza:
Sajnos semmit nem tehettek ellene.
2012. febr. 23. 22:55
6/15 anonim válasza:
ha a kutya szép akkor reklám a tenyésztőnek, hogy ilyen szép kutya született nála..max soha nem vonja tenyésztésbe és ennyi..
2012. febr. 23. 23:40
7/15 Akiteki válasza:
Állítólag már elmúlt.
2012. febr. 23. 23:52
8/15 anonim válasza:
Gondolom a cataractás husky alom ...
Ha róluk van szó, akkor ezért hozzá kell tenni, hogy nem öröklött betegség, hanem táplálási probléma (amikor picit voltak kimúlt az anyjuk és kecsketejen nőttek fel).
Mivel nem örökítik, miért nem lehetne tenyészteni velük?
2012. febr. 24. 07:14
9/15 diagnostic válasza:
Miért ne lehetne elvinni egy kutyát kiállításra,ha nem tenyésztenek vele?
Először is,a kiállítás maga nem tenyészérték mérő. Arra ott van a tenyésszemle. A kiállítás lehet hobbija bárkinek,függetlenül attól,hogy tenyészkutya-e az adott eb. Egy tenyésztőnek egy sikeresen kiállított kutya pedig jó "reklám",miért ne vihetné el?Ha beteg a kutya,max nem tenyészt vele. Miért gond ez neked?
2012. febr. 24. 08:47
10/15 anonim válasza:
Nem, szerintem egyáltalán nem etikátlan. A kiállítás egy show, ahol nem a legszebb és legjobb kutya nyer, hanem az, amelyik aznap a legjobb formában van és a legjobban tetszik a bírónak. És attól, hogy egy kutya nyer a kiállításokon, még nem kell feltétlenül tenyészteni vele. Nekem nagyon tetszenek az északi tenyésztők, akik nagyon szépen külön tudják a dolgot választani.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!