Miert csianlja ezt a nemetjuhaszunk? A szemevel van a baj?
Mostanaban elegge feloldalazva jarkal a kutyus.
11 eves kan nemetjuhaszrol van szo.
Olyan,mintha nem latna rendesen az egyik szemevel,es amikor valamit nez ,akkor is elforfitja a szemet,es lennebb hajol.
Tovabba nem iszik,hanem csak a havat eszi.
Es meg az volt erdekes,hogy szurkuletben nem mert beugrani(kb 130 centi)az udvarunk szelen talalhato patak partjara.Nezte,hogy mi van ott,egyszer szinte beesett,de valahogy arrabb lepett.Nagyon furcsan viselkedik,mintha a feje es a torzse 90 fokban balra dolt volna,ugy megy.
Nagyon gyanakszom a szemere.Konnyen elesik,nem jon ki este olyan hamar a nyitott kennelbol,csak kinez,de nem tudja szerintem h mi vagyunk.
NAGYON SAJNALOM!
Kerlek segitsetek!
Kedden elvisszuk dokihoz,de addig is erlek irjatok le,hogy mit gondoltok.
Hát nem tudom hogy ez miért van.Lehet hogy tényleg a szem.
De a mi 1 éves németjuhászunk is egy kicsit oldalazva megy (nagyon néha)És ezért lehet hogy nem a szem.
Nagyon valószínű, hogy agyvérzés érte, sajnos.
A szem romlása nem ezzel jár.
ez komoly??
Le tudnad irni,hogy mik az agyverzes jellemzobb tunetei?
Ne haragudj,de nem írom le. Ahhoz túl fáradt vagyok. Ha beírod a keresőbe:
kutya agyvérzése pl. biztosan sok írást fogsz találni.
ezt egy oldalról másolom:Tizenkét órával ezelött elkezdte a fejét balra tartani, egyszer hányt, enyhén ataxiás lett, két órával ezelött a tulajdonos észrevette, hogy “oldalra mozog mindkét szeme” a kutyának.
8 évesnél idösebb, közepes és nagytestü kutyákban fordul elö. Sokan tévesen azt hiszik, hogy ezeknek a kutyáknak “agyvérzése” (stroke) van, amely egyébként kutyákban ritka. A Geriatric Vestibular Syndrome (GVS) esetében az egyik oldali belsö fül vestibuláris szervének a heveny, nem-progressziv megbetegedéséröl van szó és nem a központi idegrendszer betegségéröl.
Találtam valamit lehet hogy EZ A BAJA?:Enyhe vagy súlyosfokú ataxia alakul ki, az állat himbálózva áll, nem szivesen mozog, az érintett oldal felé tartja a fejét és sokszor abba az irányba döl, vagy esik el. Súlyos esetben az állat nem is tud felállni, mert olyan mértékü a vestibuláris zavara. Az ilyen súlyos esetekben az állatorvosnak nagyon kell ügyelnie arra, hogy nehogy a központi idegrendszer problémájának vélje a belsö fülben jelentkezö problémát.
Lehet hogy az utolsó amit írtam az a baja? (ataxia)
vestibuáis tünetek (nagy piros cím)
ÉS A 3. PONT!!!!
Az az??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!