Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit csináljak? Van egy 9...

Mit csináljak? Van egy 9 hetes németjuhászunk és mindig annyira ugrál mikor meglát minket, a lábunk alatt szaladgál és nem lehet haladni tőle, mikor meg véletlenül rálépek nyüszít.

Figyelt kérdés
A másik probléma az h minap vittem neki ételt, és szinte kiverte a kezemből, mikor nem maradtam ott vele amíg eszik a nadrágomat elkapta és húzta foggal. Nagyon zavaró.
2012. jan. 13. 12:09
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
5%
Ebből látszik, hogy ő a vezér és nem ti. Szabályokat kell bevezetni az életébe. Ha ez az első kutyátok -a jelek szerint igen - , akkor mihamarabb kutyasuli (pontosabban kutyaóvoda). Tanulnotok kell! Neked és a kutyának egyaránt.
2012. jan. 13. 12:27
 2/15 anonim ***** válasza:

Mondd csak, tisztában vagy azzal, miként viselkedik egy kölyök kutya?

Neked kell megtanítani a kicsit, hogy ne ugráljon, nyugodtan várja az ételt és még sok mindent, ami az együttéléshez szükséges.

Beírod a keresődbe, hogy kölyökkutya nevelése és rengeteg oldalt fogsz kapni. Ott pedig kiválasztod a Neked megfelelő módszert. Azt jegyezd meg, nem lesz a kiskutya egy hét alatt tökéletes viselkedésű .

2012. jan. 13. 12:29
 3/15 anonim ***** válasza:

ma 12:27

Vezér, mi? 9 hetesen.

2012. jan. 13. 12:30
 4/15 anonim ***** válasza:

Ó igen, azok a született vezérek, akik már 9 hetesen dominálnak (NEM!).

Őszintén szólva nem látom, hogy mi itt a kérdés. Pontosan úgy viselkedik a kutya, ahogyan az elvárható egy 9 hetes németjuhásztól. Te valami másra számítottál, mikor kutyát vettél?

2012. jan. 13. 13:07
 5/15 anonim ***** válasza:
Minek nektek kutya, ha nem tudjátok, hogy mivel jár? Egy kölyökkutya természetes, hogy ugrál. Majd el kell kezdenetek nevelni. Egyelőre játszik.
2012. jan. 13. 13:24
 6/15 anonim ***** válasza:
Kölyökkutya, nyilván szeleburdi. Tanulj meg bánni vele, hatni a kutyára, elérni, hogy úgy viseledjen, ahogy neked tetszik (persze a korának megfelelően), és szép fokozatosan le fog szokni ezekről a dolgokról.
2012. jan. 13. 13:28
 7/15 anonim ***** válasza:
A kölyökkutya szeleburdi, ilyennek kell lennie. Nekünk a német juhászunk 13 hetes. Nálunk bevált, hogy pl. mikor haza érünk, akkor egyszerűen nem veszünk róla tudomást. A család leveszi a kabátokat, látványosan üdvözöljük egymást, és csak 10-15 perc után köszönünk a kutyának. Akkor, amikor már megnyugodott. A kaját is csak akkor veszi el, ha megengedem neki. De persze ez mind idő, és türelem, mire megtanulja.
2012. jan. 13. 13:50
 8/15 anonim ***** válasza:
Egy 9 hetes kölyöknek sokat elnéz a falka,s a falkavezér is.Ráér szigorúbban nevelgetni picit később...Hidd el,ha jó vezetői képességed van,nagyobb korában is hamar értesítésére tudod adni,hogy hol a határ,mit engedhet meg magának és mit nem.Most max. hagyd ott ha túl durva...De ez csak egy tanács,nevelheted már most is,csak én a későbbiekre gondoltam,főleg,hogy egy ŐV-re is tanítható kutyafajtád van.....
2012. jan. 13. 15:03
 9/15 anonim ***** válasza:

NEM nézünk el semmit sem még 9 hetesen sem!

Az első perctől kezdve tanítani kell, mi az, amit tehet, hogyan teheti, és mit nem tehet . Persze, szépen, kitartóan, türelemmel kell mindezekre megtanítani.

2012. jan. 13. 18:09
 10/15 anonim ***** válasza:
15.O3-as vagyok,18.O9-nek szól a válaszom.Még ha 3 felkiáltó jelet is teszel és az egész írandódat nagybetűkkel írod,akkor is tartom az általam leírtakat :) A pórázon való sétálást,hogy ne húzzon,hanem szépen lábnál menjen,csak 7-8 hónapos kora után tanítjuk komolyabban.Legalábbis függ,hogy a jövőben milyen terveid vannak a kutyával.De amint már írtam,én csak egy tanácsot adtam,nem muszáj megfogadni....Tőlem már nekifoghat a gazdi a 3 napos kölyökkutyának megmutatni,hogy ki a főnök....Csak később ne legyen csodálkozás,hogy a kutyája nem az elvárásoknak megfelelően teljesít.Tehát rajta,semmit sem nézünk el...Sok sikert.
2012. jan. 13. 18:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!