Rottweiler, német juhász vagy dobermann? Melyiket választanád és miért?
Dobit!
Még nem hallottam olyanról, hogy majd megette volna a tulaját és szana szét marcangolt valakit, ellenben a másik kettőről.
A nj a szaporításnak köszönhetően ideggyenge lett, az ugatása kifejezetten irritáló, a roti olyan mint egy időzített bomba: kiszámíthatatlan lehet, elég sok rémtörténet kering őróluk.
Én Rotis vagyok. Most lesz egy éves az én rotim és egy rossz szót nem szólhatok, kennelből, nagyon jó szülőktől vettük, megfizethető áron. Rendszeresen járok vele kutyaiskolába és semmi probléma nincs, őrző-védő szempontból pedig tökéletes! A német juhász is jó választás, de szinte már minden 5. embernek ilyen kutyája van. Számomra csak a Rotik jöhetnek szóba! :)
Bátran ajánlom neked őket.
Ja indok:
A németjuhászok: a maiak szinte selejtes az összes.
(Persze van a megfizethetetlen kategóriában még sok jó)
Van a munkakutya vonal, az olyan, mint egy nj nyamvadt virsli bőrben.Meg van a kiállítási vonal, ami elöl nagy hátul kicsi.Nevetséges!
Mai napig nézegetem a 30 éves képen, hogy a rendőrségtől hozott kutyánk, kétszer akkora volt mint egy borjú!!!180cm-es embernek a fejére rakta állva a fejét!!!
Manapság jó, ha mellemig ér a kutya!!!Nem is említve, azokat a dolgokat, hogy nagy részük teljesen idegroncs a manapság az iskolában is.(inkább mind az)
Persze a gazdik magyarázkodnak, hogy én vad kutyát szerettem volna, meg blablabla, de tudjuk, hogy ez nem így van!
Mivel mindenképpen nj szerettem volna, ezért kerestem egy keveréket és olyanra leltem, aminek az apja roti volt!Nem bántam meg.
Következő, biztos csak roti lesz!!!!
Még egy!
A kutya mindig olyan, mint a gazdája!
Roti szukánkat 11 éves korában vesztettük el. Imádni való,szeretetre méltó, nagyon nagyon okos kutya volt.Még bocsánatot is kért, ha valami rosszat csinált.Mikor 10 és fél éves volt vettünk mellé egy német juhászt, hogy betanítsa. Hádész is nagyon okos. Fél óra alatt megtanulta az ül és fekszik parancsokat úgy, hogy másnap kézjelzésre azonnal reagált rá.
Itt megjegyezném, hogy a barátnőmnek is németjuhásza van, szuka...de az egy idióta. Még a tekintete is zavart. Egyik kutyánk se volt tk-s. A tenyésztőt is jól meg kell válogatni, ha szaporítónál veszel akkor meg pláne,de sokszor csak a szerencse játszik közre, hogy "jó" vagy "rossz" kutyát hozol haza.
23N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!