Rottweiler, német juhász vagy dobermann? Melyiket választanád és miért?
azt, amelyikre szükségem van.
illetve amelyiknek a tulajdonságai legjobban illenek a céljaimhoz és az életvitelemhez.
Nos:
Németjuhászt. jó helyről vegyél, mert mostanában ez a fajta agyon van szaporitva, és ha lehet, jó idegrendszerű szűlőktól válassz csak is kölyköt, szomszédom rossz szülőktől vette, és egy hibbant kutya lett belőle, egyébként a 3 közül ő a leg sokoldalúbb.
Doberman.
Nagyon okos, és nagyon ragaszkodó, sok mozgásra van szüksége, de nagyon jókat hallottam a fajtáról.
Roti.
2 személyisége van, gazdival szemben egy nagy bohóc, betolakodókkal szemben pedig egy fenevad, biztos lehetsz benne hogy megvéd, ő lesz a testőröd.
A 3 közül talán német juhászt vennék, ő a legegészségesebb, és talán a legintelligensebb. De a lényeg hogy jó helyről vegyél, és nem azt jelenti hogy méreg drágán, hanem hogy ismerd a szülőket, jó helyről legyen, mert sok a gén hibás egyed.
Német juhász 1-szer volt egy mentett azóta beleszerettem a fajtába pedig soha nem akartam ilyen fajtát, de nagyon megszerettem. Csak ajánlani tudom a fajtát!
Meg még talán a Rottweilert.
Dobermannt nem választanák semmi pénzért... Nem azéért mert nem tetszik. Mert tetszenek de én még sem tartanék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!