Melyik fajtát válasszam? Rottweiler, német juhász vagy dobermann?
Eddig ez a három fajta tetszik. Persze Ti is ajánlhattok az igényeimnek megfelelőt.
Szóval:
* Panelban lakom, de napi 4 séta meglenne ebből az egyik a közeli kutya futtatón lenne legalább 2órát. (többi az csak sima séta lenne)
* Iskolába járok, így jó volna amig nem vagyok itthon addig nem rohangálna a lakásban mert a szüleim nem örülnének neki.
* Fontos, hogy jól kijöjjön más állatokkal ugyan is van egy két éves palotapincsim kan. (ő is jól kijön más állatokkal vele is járok a kijelölt kutyafuttatóra)
Kan kutyát akarok, persze ha össze zörrenések lennének akkor megoldható az ivartalanítás legalább az egyik kutya részéről.
Ha más kutyát ajánlanátok akkor:
* Szeretném ha nagytestű lenne és tulajdonságokban hasonló mint a felsorolt három fajta.
Köszönöm szépen a válaszokat!
17/l
Volt német juhászunk is, aztán roti. Kissé elfogult vagyok mind két fajtával, a dobermann rajongók , majd persze meg a dobermannal lesznek elfogultak.
A németjuhász, az minden feladatra alkalmas kutya. Remekül tanítható .
A roti makacsabb, kicsit kemény természetű, de azért nagyon barátságos is tud lenni.
Azért én azt gondolom, a német juhász jobban ki fog jönni más kutyákkal, a roti és a dobermann, dominánsabbak.
szia
panelba ilyen nagytestű kutyát?! ulye ezt te sem gondoltad komolyan.... szerintem kishelyre kisállat való
esetleg a törpe pincser.ha megtetcett a dobberman akkor ez a kutyafajta is tetceni fog,mert nagyon hasonlóak.
a mozgásigénye nagy de ha elviszed az ígért 4 sétára akkor csendes táras lesz. viszont arra figyelj ,hogy a csontjai könnyen eltörnek.máskutyákkal jó kijön.könnyen idomítható.
sok sikert.
Német juhász a nyerő. Elmondom miért.
Mi kertes házban lakunk, de sokat vannak bent a kutyák a házban. Csak megkeresi a számára legjobb helyet, lefekszik és alszik. Semmi rosszat nem csinál. Előfordult, hogy fél órára magára hagytuk, de meg se moccant. Mikor hozzánk került 3 hónapos volt. Akkor már volt egy 1,5 éves keverék kutyánk. Mindkettő kan. Soha sem veszekedtek, még most sem szoktak, pedig már 5 és 6,5 évesek. Nálunk a kicsi az úr és a Német juhász ezt tudomásul veszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!