Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Melyik fajtát válasszam?...

Melyik fajtát válasszam? Rottweiler, német juhász vagy dobermann?

Figyelt kérdés

Eddig ez a három fajta tetszik. Persze Ti is ajánlhattok az igényeimnek megfelelőt.

Szóval:

* Panelban lakom, de napi 4 séta meglenne ebből az egyik a közeli kutya futtatón lenne legalább 2órát. (többi az csak sima séta lenne)

* Iskolába járok, így jó volna amig nem vagyok itthon addig nem rohangálna a lakásban mert a szüleim nem örülnének neki.

* Fontos, hogy jól kijöjjön más állatokkal ugyan is van egy két éves palotapincsim kan. (ő is jól kijön más állatokkal vele is járok a kijelölt kutyafuttatóra)

Kan kutyát akarok, persze ha össze zörrenések lennének akkor megoldható az ivartalanítás legalább az egyik kutya részéről.

Ha más kutyát ajánlanátok akkor:

* Szeretném ha nagytestű lenne és tulajdonságokban hasonló mint a felsorolt három fajta.

Köszönöm szépen a válaszokat!

17/l

2010. júl. 7. 12:29
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Lakásban tökéletesen tartható nagy testű kutya, ha sokat sétáltatják.
2010. júl. 7. 13:05
 12/18 anonim ***** válasza:
36%

Ne haragudj, de szerintem egyiket se. Vagyis... Nem bántani akarlak, csak nem írtad, mennyire vagy tapasztalt kutyanevelésben, mennyire ismered a kutyákat.

Mindhárom fajta sok törődést igényel: intelligensek, mozgékonyak, tanulékonyak.

Én azért ajánlanám a német juhászt, mert suliba jársz.

Talán a 3 fajta közül ő az, akivel a családod is jobban elboldogulna. Na nem azért, mert a másik 2-vel előítéleteim lennének, sőt. Csak a roti és a dobi gazdacentrikusabbak a nj-nál, ha a csládod nem olyan tapasztalt kutyanevelés terén, talán nekik is könnyebb lenne a német juhásszal.

Rottweiler: háát, abból a szempontból, hogy panelban laktok, inkább őt ajánlanám, mivel robosztusabb a másik kettőnél, talán kevésbé mozgékony fajta. Viszont adott esetben keményebb dió lehet egy német juhásznál, mivel makacsabb, keményebben kell vele bánni(persze nem fizikailag). És itt jön a képbe, hogy a családtagjaidnak ez mennyire menne. Én is rotit akrtam, de anyámék őszintén megmondták, hogy ők nem biztos, hogy megfelelően tudnák kezelni, és én elfogadtam(mivel én is suliba járok).

Dobbermann: Hát, őt is nagyon következetesen kell nevelni. Mozgékonyabb a rotinál, hisz a testfelépítése is agilisabb. Tulajdonképpen ha ki van mozgatva, jól el lesz lakásban, különben is nagyon szereti a társaságot és a meleget(-->szőrzet). De én nem ajánlanám. Inkább az első kettőt.

De bármelyiket is választod, jól gondold át, és bezséld meg a többiekkel. Mérlegeld, hogy mennyi időd lenne a kutyádra, képes lennél-e arra, hogy a gazdája légy, hogy felneveld. Egyik fajta sem egy "B-kategóriás" típus, rengeteg idődet fel fogja emészteni. Persze kifizetődik.

És arra id figyelj, hogy egy adott almon belül is rengeteg különbség lehet kutya és kutya között, magyarul ha lehet, kutyavásárlások kerüld el a túl temperamentumos, de a nagyon lomha kiskutyát is. És én ajánlanám, hogy ne kant válassz. Egy szuka könnyebben elfogadja az alárendeltségét, szófogadóbb, dem akar annyira dominálni, ezért könnyebb a nevelése. Én sem hittem volna, hogy egyszer még szuka kutyám lesz, mert tüzel meg minden, most mégis az van:) És az a évenkénti 2 tüzelés nem is olyan rémes:) Szóval ezt is fontold meg szerintem.

És mondtad, hogy mi is ajánlhatunk fajtát:)

Dalmata (nagyon okos, jól megfér más állatokkal, városabn is teljesen jól elvan), Labrador, esetleg boxer. Utóbbinak meg kell tanítani alaposan, hogy hol a helye, mert a kiskapukat folyton keresi. Viszont ha ki van mozgatva, tökéletesen el van lakásban. Szereti a családját, okos értelmes. Persze te döntesz:9 Ne haragudj, hogy ennyit írtam.

2010. júl. 7. 13:52
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
A felsorolt kutyák közül a jellemét tekintve és a másik kutyát, akkor a német juhászt javaslom. A roti és a dobi nem nagyon fog kijönni a kistestű kutyával szerintem, és ezen sokszor az ivartalanítás sem segít. De lakásba annyira nem jó a német juhász a hosszú szőre miatt. Mit szólnál egy boxerhez vagy egy vizslához? Ugyan mindkettő elég mozgékony, de ha rendszeresen sétáltatod nem lesz gond. Barátságosabb vérmérsékletűek és a kis kutyával is jobban kijönnének + rövidszőrűek és nagyon értelmesek! A boxer is házőrző, ha ez a célod, és a vizsla is jelez, ha jön valaki.
2010. júl. 7. 14:51
 14/18 A kérdező kommentje:
Semmi gond és nagyon köszönöm a válaszod :)
2010. júl. 7. 14:54
 15/18 anonim ***** válasza:
Dobermann :)
2010. júl. 7. 15:05
 16/18 anonim ***** válasza:
én is anémetjuhászt választanám,nekünk volt és iszonyat okos volt,nyugod türelmes és mindig figyelt! Tehát érdekelte hogy mit akarsz,segített szatyrokat hozni fel a szájában,póráz nélkül is jött mellettem,mindent elsőre megcsinált pl ül fekszik marad stb,nem makacskodott.egyszer egy dobermann futott felém még kisebb voltam ő meg nekiment hogy megvédjen. Mi másfélszobás lakásban lakunk,nagyon jól elvolt reggel délután és este volt séta,ha a délután kimaradt akkor sem volt baj belőle.Reggeltől 2-3ig egyedül volt 2macskával halakkal,papagájjal semmi rosszat nem csinált.ha a macska ott élezte a körmét ahol nem kéne csak szóltunk neki hogy "hol a cica"és már dobbantott egy nagyota macskának :D meg bekapta teljesen a fejét pár mp-re de soha nem bántotta volna!!ha egy kiskutya nekiment a téren,csak lepofozta a nagy mancsával, a kutya meg arrébbrepült, azokat se bántotta.Viszont a nagytestű fiúkutyákkal nem jött ki, azokat is megakarta kufircolni és azok nemvették jó néven és bunyó lett :D bocsi hogy hosszú lett de ezeket lekellett írnom csak előnyök:)
2010. júl. 7. 15:22
 17/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2010. júl. 7. 21:32
 18/18 anonim ***** válasza:

Számomra egyértelműen a Rottweiler a nyerő.

Semmi rosszat nem tudok rá mondani, imádni való, okos, értelmes, hűséges, szófogadó, barátságos, játékos, és ha kell agresszív.

Egyáltalán nem tudok rá rosszat mondani, azt sem, hogy LUSTA lenne....

Én nagyon szeretem az ő fajta jellemzőjét, a többi meg nevelés kérdése.

(Soha nem a kutya a hibás, ugyan úgy, mint a gyereknél, hanem a gazda, a szülő...)

2010. dec. 2. 11:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!