Hogyan lehet"csibészeltetni"a kutyát? Egyátalán szabad-e?
Német boxerem van és mit ne mondjak elég bátortalan. 1 éves ivartalanított menhelyi szuka . Egy tünemény,de szeretném ha egy kicsit temperamentumosabb lenne. Mindenkivel haverozik a kerítésnél,beenged bárkit (és ki is).Nem tudom,hogy egyátalán megvédene-e ha baj van?!Valahol biztosan benn van az ösztöneiben...valahol mélyen..:DD
Hogy lehetne egy kicsit merészebbre nevelni?
Mindenképp kutyasuliban. De gondold át jól mielőtt csibészelni kezdesz vele és a kiképzővel is alaposan beszéld meg, hogy pontosan mit is vársz a kutyától.
Ha félénk valószínűleg tud vadálatot csinálni belőle, de akkor számíts rá, hogy többet nem nagyon tudsz vele "normálisan" közeledni se emberekhez se állatokhoz...
Persze nem állítom, hogy nem fogsz birni vele de valószínűleg csak pórázon (talán szájkosárral is :-( ) tudtok sétálni.
De sok sikert bárhogy döntesz is.
Én nem értek egyet a másodikkal. Nem tudom ismeri-e a mai módszereket. Én úgy gondolom, ha elviszed a kutyád aki van annyira nyitott, akkor meg fogja tanulni hogyan kell ezt csinálni. De játéknak fogja tartani, ugyanúgy összepacsizik a segéddel utána, és nagyon fogja élvezni. Mivel a népszerűbb módszernél szákmányszerzési ösztönra építenek- ezért rongyozik először a kutyával a segéd... Ezért tudják a vadászkutyák is megtanulni, pedig ők nem "harapós" kutyák. Akár az egészet megtanulhatja tökéletesen, nyerhetsz vele versenyeket, de ha neki olyan a természete, akkor sötétben az utcán nem fog megvédeni. Sok "temperamentumosabb" kutya is van, akikben kifejlettebb a védőösztön, a valódi támadásokkal azonban csak kevesen állják meg a helyüket...
Szóval egy normális őrző-védő foglalkozáson nem lesz vadabb. Megeshet, hogy megtanulja, és aztán meg is véd, de mivel szerintem játékból csinálná a foglalkozáson is, az meg igazi helyzetben nem elég... Még a versenyeken és a hivatásosabb kutyáknál is meg lehet názni, hogy csóválják a farkukat, mert tudják, hogy játék.
Szóval, ha ilyen barátságos a kutyád alapvetően akkor nem fog megváltozni gyökeresen. Inkább örülj neki, hogy nem idegbeteg és félős. Amúgy meg egy vad kutyát is simán lefújhatnak, leüthetnek, akármi...
De van egy másik lehetőség is... A kutyád egy éves. A védő ösztön egy éves kor körül szokott kialakulni. Még várhatsz egy kicsit, hátha valami lesz... De ha nem akkor elviheted kiképzésre, de szerintem játéknak fogja venni, mint ahogy az is, a valós helyzetben meg én nem tenném ki annak, hogy bántsák.
Szerintem otthon legyen a csibészeltetés,hisz otthont kell őriznie...Viszont így a séta és az otthon kívüli tevékenységgel nem lesz baj!
Nekem Kaukázusi Juhászom van..nem lett volna nagy szükség csibészeltetésre de kíváncsiak voltunk mire képes! A csibészeltetés itthon zajlott....de mikor sétálni viszem semmi gond nincs...nem támad emberre!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!