Hogyan lehet"csibészeltetni"a kutyát?
Tudom hogy ez a kérdés már egyszer fel volt téve,de ott inkább arról volt szó,hogy az jó e a kutyának vagy sem.
Én magam szeretném tanítani a kutyámat.
Egy rottweilerről lenne szó aki 7 hónapos.
Rendben 2 emberes. Haladunk.
Megértem hogy nem egyszerü dolog,de azért nem atombomba gyártásról beszélünk.
Aki ért hozzá írja le.Ennyit kértem.
olcsóbban kijössz*
elnézést a helyesírási hibáért
A helyzet az hogy nincs időm kutyaiskolába vinni,nincs is mivel elvinni,és a legközelebbi 25 km-re van.
De azért lassan összeáll. Csak szavakkal dicsérjem,vagy legyen jutalom falat is.Mondjuk virsli karika. Ezt pont a tévében láttam hogy a legmegfelelőbb jutalomfalat.
nem tudom volt-e már korábban rottweiler-ed, de megsúgom neked hogy egy különösen agresszív fajtáról beszélünk. öregkorukban teljesen szokványos, hogy akár a saját gazdájuknak is nekimennek.
ezek tudatában pedig képzeld el, hogy az otthoni csibészeltetés közben, amihez valószínűleg egy ismerősödet fogod segítségül hívni megfelelő védőruha hiányában, valami hibát vétesz, a kutyádban pedig rosszul rögzülnek a megtanulandó feladatok. azt hiszem a többire magadtól is rájössz.
szerinted miért vannak erre külön szakemberek? nem attól lesz szakember valaki, hogy papír van róla a kezében, hanem hogy tapasztalat, rutin és tudás van a fejében. megfelelő körülmények között (képzett segítő, alkalmas védőruha) a kutya fejlődésének ütemében halad. és ezek a képzések nem mindig problémamentesek. ha a kutyád rosszul ragál egy új feladatra, mégis mit csinálsz vele? elkezdesz kapkodni és próbálsz kitalálni valamit, miközben lehet hogy csak rontasz a helyzeten. egy szakembert pedig felkészülten ér egy ilyen reakció, és rögtön tudja mit tegyen és hogyan korrigálja a hibát, miközben a segítődet vagy éppen téged valószínűleg már széttépett a kutyád...
azelőtt kellett volna elgondolkozni ezen és felmérni a lehetőségeket (kutyaiskola), mielőtt megvetted azt a kutyát...
Na jó, úgy látom kihaltak azok a tapasztalt emberek akik tudták a mindennapi problémákra a megoldást,viszont okosokból rengeteg fejlődött.
2011-ben úgy látszik már autót mosni sem mer mindenki,mert nem ért hozzá,inkább elviszi egy autókozmetikába.
Külön kértem hogy ne a saját okoskodását írja le mindenki,hanem próbáljon meg segíteni.
Olyan környéken lakom ahol kell az ilyen kutya BA..D MEG!
Nem poénból vettem meg!
Na.
Aki 25 évvel ezelőtt volt gyerek,az nem emlékszik a család kutyájára aki keményen fogott,viszont soha nem bántotta a családját? Akkor is kutyaiskolába hordták őket?
Ne nevettessetek már....
És igenis VAN önbizalmam
Köszönöm a nagyjából semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!