Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért olyan nagyképű és bunkó...

Miért olyan nagyképű és bunkó sok kutyatenyésztő? (Tisztelet a kivételnek! )

Figyelt kérdés

2012. febr. 6. 17:19
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/71 A kérdező kommentje:

Alapjában véve semmi gondom nincs a tenyésztővel mert, mint ember kedves, csak annyira rámenős már, hogy az sok. Én mondtam neki, hogy ha a kutyát akarja látni többször kiállításon akkor jöhet elviheti, mert megbízom benne, de nem akarok a "családtagja" lenni, mert ő nagyon "szoros" kapcsolatot akar minden gazdival kiépíteni. Én meg ilyen dolognak nem vagyok a híve.

Utolsónak: ha velem valami baj történik, akkor a tenyésztő nem avatkozhat a kutya elhelyezésében, mert a családomé lesz, nem pedig a tenyésztő dönti el. Az én tulajdonom a kutya, következésképpen ha netán valami katasztrófa miatt meghalnák a családom örökölné a kutyát.

Én a vételkor mondatm neki, hogy természetesen alkalmazkodok a szerződésben leírtakhoz( évente egyszeri láthatás általam megadott időponban, nem kínzom a kutyát, stb.), de semmi több!

Megkértem már, hogy ne hivogasson minden nap, ne zaklasson azért mert csak Chicope pérmium táppal etetem a kutyát, miért nem eukanubával. Szóval ez nekem már sok.

Amúgy a többi gazdival is ezt csinálja. Egyszerűen nem bírja megérteni, hogy a kutyák már nem az övé!

3 éve van nálam a kutya, 80000 Ft-ért vettem tőle, a tulajdonjog nevemre való átíratására 4000 Ft-ot leróttam a MEOE-nak, átíratam a chippet is a nevemre az is pénzbe került, s eddig a 3 év alatt az előbb leírtakon kívűl már több mint 500 000 Ft-ot költöttem a kutyámra, mert annyira szeretem ugye - hisz azért vettem, hogy szeressem és gondozzam, vele legyek!

2012. febr. 7. 18:24
 22/71 A kérdező kommentje:

Na hát ezek után már amennyit én a kutyámra költöttem úgy gondolom a tenyésztőnek sok követelnivalója nincs.

Amúgy kenneltalálkozókra nem is szokott engemet meghíni, mert irigyel. Ezt nekem így mondta. Mégpedig azért irigyel, mert az első kiállításon cac címet nyert a kutyám, és nem ő vezethette fel a ringben, meg hogy olyan csodálatos a kutyám. Ezért nem kéne engemet b@szogatnia.

A kennel nevet és a tenyésztő nevét, ha nem haragszanak meg kedves válaszolók, akkor nem osztanám meg, mert tartok a tenyésztőtől. Remélem megértenek.

2012. febr. 7. 18:28
 23/71 A kérdező kommentje:
Ja meg ha valami gond van a kutyával, akkor nem a tenyésztőt hívom, mert ő nem állatorvos, hanem azonnal megyek az állatorvoshoz. Egyszer volt gond a kutyával, elvittem állatorvoshoz azonnal, nem pedig a tenyésztőt hívtam. És utánna sem szóltam neki, mert nem gondoltam, hogy magánéleti dolgaimhoz köze volna a tenyésztőnek! Ugyanis ami a kutyámat érinti, történik vele az az én dolgom, nekem kell megoldani, mivel az enyém a kutya és nem a tenyésztőé, nem az ő dolga!!!!
2012. febr. 7. 18:31
 24/71 A kérdező kommentje:

Kedves Akiteki !

Nem kötekedni akarok veled, de szerintem a tenyésztőnek semmi köze, hogy milyen minőségű táppal eteti a gazdi a kutyusát! Az, hogy teszkós táppal van az egyik kutya etetve, ahogy írtad, az egy dolog. Persze nem a legmegfelelőbb táp, de azért nem illik más ember magánszféráját megsérteni.

2012. febr. 7. 18:34
 25/71 anonim ***** válasza:
100%

Ezzel nem értek egyet, nekem benne is van a szerződésben, hogy ha nem a megjelölt tápokkal eteti akkor nem vállalok garanciát a kutyára innentől kezdve szíve joga mással etetni de legyen tisztában a következményekkel...

Az állatorvosok nagy részének nem adnám a kezébe a kutyáimat...(a saját dokim is 25 percre lakik innen pedig 4 rendelő is van a közelbe, egyik rosszabb mint a másik) nálam is volt olyan, hogy ment a kiskutya hasa de már hetek óta a doki nyomta belé az antibiotikumot a gazdi kb 3 hét és több tízezer forintos kezelési költség után hívott.. azonnal leállítottam az antibiotikumot, mondtam mit adjon neki és 3 nap alatt elmúlt. De olyan is volt, hogy egy folyamatosan kifakadó gennyes sebre a doki olyan erős gyógyszereket adott, hogy folyton hányt a kutya a seb nem gyógyult és én mondtam meg mit adjanak a kutyának, a seb is behegedt a hányás is abbamaradt. Még tudnám sorolni a hasonló eseteket... amikor az orvos a gyomorcsavarodásos kutyát hazaküldte úgy, hogy én a telefonban elmondottak alapján tudtam mi a gond, szerencsére a gazdi engedett az unszolásomnak és elvitte egy másik dokihoz és éppen hogy életben maradt...

Köztem és a dokijaik között a különbség annyi, hogy több mint 10 éve tenyésztem a fajtát tudom mi adható nekik és mi nem plusz az orvosok nagy részével ellentétben én elolvasom az újonnan publikált orvosi kutatásokat (főleg ami a fajtámat is érinti) az orvosok nagy része felületes és nemtörődöm, nekem a többséggel nagyon rossz tapasztalatom van.

2012. febr. 7. 18:58
 26/71 Akiteki ***** válasza:
67%
Szomorú helyzet ami kialakult. Én nagyon el lennék keseredve, ha ilyen viszony lenne köztem és a kiskutyáim gazdijai között. Pedig én is úgy szoktam mondani, hogy a kutyám (vagy kutyánk), de ezen még egyik gazdi sem háborodott fel. Mondjuk nekem nincs bőr a képemen állandóan telefonálgatni, de a születésnapjukon fel szoktam hívni őket, azokat is, akikkel rég nem találkoztam, akikkel meg napi kapcsolatban vagyok, nem is kell, mert ők hívnak.
2012. febr. 7. 19:13
 27/71 anonim ***** válasza:
94%

Egyetértek...ez nagyon elkeserítő. Én nagyon szomorú lennék ha ilyen kapcsolatom lenne egy gazdival. Nagyon sajnállak téged is mert tényleg rossz ez neked is.

volt gazdim akivel rossz volt a kapcsolatom, egyik esetben visszavettem a kutyát a másik esetben a kutya elpusztúlt... mind a kettő nagyon megviselt.

Lehet bántani a tenyésztőket de olyan sok nagyon rossz gazdajelölt van, hogy az ember konkrétan paranoiássá válik egy idő után

2012. febr. 7. 19:19
 28/71 anonim ***** válasza:
27%

én egyszer írtam egy kennelnek érdeklődtem a kiskutyák ára felől,persze a tenyésztő nem válaszolt csak terelt,hogy hívjam fel,és van még egy megmaradt kutya azt elvihetem...ha leírta az e-mail-t nyugodtan válaszolhatott is volna a kérdésemre,ehelyett nyaggat h hívjam fel..minek?

na persze a másik,vigyem el a megmaradt kutyát azért x százezer ft-ot kifizetek hadd' én válasszam már ki magamnak a kutyát.

annyiban is hagytam a dolgot...bár nekem eddig szaporítós kutyáim voltak-lehet köpködni- nem tudom hogy megy ez a kennelből vásárolunk dolog,de ez elég gyanús és elég bunkó hozzáállás,amit tapasztaltam.

2012. febr. 7. 19:34
 29/71 anonim ***** válasza:
93%

Én most bunkó és nagyképű leszek de az ilyen "Mennyi a kutya?" típusú mailokra már rég nem is válaszolok... régen megtettem és semmi jó nem származott belőle vagy egy bunkó volt és minősíthetetlen hangnemben válaszolt vagy nem is válaszolt, régen még hosszú válasz mailokat írtam vissza a kutya fajtájáról stb, majd mikor erre se jött válasz lett a néhány mondta majd eljutottam addig, hogy erre az egy-két mondatos mailokra már nem válaszolok. Vagy írjon valaki rendes levelet vagy telefonáljon.

A kölyköt nálam se lehet kiválasztani, nagyon heterogén a fajta almokon belül is hatalmas küllembeli és jellembeli különbségek vannak. Aki itt az először megnyalta a kezem taktikát alkalmazza az nagyon gyorsan ráfarag... a gazdi mondja el mit szeretne és kirakok 1-2-3 kicsit amikből választhat vagy van hogy nem is való neki a fajta.

Ha maradék kiskutya van akkor vagy passzolnak egymáshoz a gazdival vagy nem, nem sok választási lehetőség van ugye.

Szaporítótól könnyű kölyköt venni, rámutat az ember egyre és azt elviszi. Tenyésztőtől már nehezebb, lehet a kicsi ami tetszik nem eladó vagy a tenyésztő tisztában van azzal, hogy nem lennének jó páros a gazdival és nem célja, hogy rájuk sózza a kutyát ezért inkább megpróbálja arról a kicsiről lebeszélni. Vagy az nem hobby minőségű kicsi. Én inkább nem kavarom a dolgokat és előre tisztázom az igényeket és csak azokat a kicsiket rakom ki amik alkalmasak arra amire a gazdinak kell.

Bár lehet heterogénebb fajtánál máshogy van...olyanom még soha nem volt így azt nem tudom :)

2012. febr. 7. 20:17
 30/71 Akiteki ***** válasza:
100%

Azt én is imádom, mikor jön a mail, általában kétféle: az egyik megkérdezi, hogy mennyi nálunk egy kiskutya. Na ilyen nincs. A legjobb barátnőmtől nem annyit fogok kérni, mint a külföldi tenyésztőtől. Mondja meg mire szeretne és hova, aztán majd megmondom hogy mennyi és ha személyesen találkoztunk, akkor eldöntöm, hogy egyáltalán adok-e.

A másik hónapokig érdeklődik a fajtáról mailben, elkoptatok 3 billentyűzetet és utána örvendezve megírja, hogy vett egy szaporítótól. Kb. 10 érdeklődőből 1 akivel érdemes szóba állni, de még így is előfordul, hogy az ember megégeti a kezét.

2012. febr. 7. 21:05
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!