Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért olyan nagyképű és bunkó...

Miért olyan nagyképű és bunkó sok kutyatenyésztő? (Tisztelet a kivételnek! )

Figyelt kérdés

2012. febr. 6. 17:19
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/71 anonim ***** válasza:
20%

na tessék így úgy ajánlják a tenyésztőket.azok meg folyamatosan zaklatnak meg kiállításra kényszerítenek.hát kinek kell ez?!

ha én házikedvencnek veszem a kutyám,engem a jóisten se fog rávenni arra h vigyem kiállításra.de jó most meggondoltam magam,és nem tenyésztőtől fogok kutyát venni hanem egy családtól:D

2012. febr. 6. 20:34
 12/71 anonim ***** válasza:
75%

aki nem akar kiállításra menni az szépen előre közli mielőtt megvenné a kutyát...

Mondjuk az én fajtámban nem fenyeget ez a veszély senkit... hatalmas a diferencia egy show és egy hobby kiskutya ára között. Aki hobbyra veszi a kutyát az nemhogy kényszerítve nem lesz a kiállításra de a szerződésben le is van írva, hogy nem is viheti.. ha mégis akkor ki kell fizetni az ár differenciát.

2012. febr. 6. 20:48
 13/71 Akiteki ***** válasza:
87%
Szerintem meg ne ítéljünk csak az egyik nézőpontból. Ahogy a latin mondásban: Audiatur et altera pars! Hallgattassék meg a másik fél is!
2012. febr. 6. 21:35
 14/71 anonim ***** válasza:
100%

Leírnád neked privátban, hogy ki ez a tenyésztő? Nekem is colliem van. Szerintem az nem róható fel a tenyésztőnek, hogy érdeklődik a kutya iránt, foglaló is sok helyen van, mert nagyon sokan az utolsó pillanatban mondják vissza kiskutyát, esetleg akkor, amikor a tenyésztő már több érdeklődőt is elutasított, mert elvileg volt a kölyöknek gazdája, akik kifizetik a foglalót azoknak valószínűleg komoly a szándéka.

Azt viszont elég ellenszenvesnek tartom, hogy kötelez a kiállításra járásra, mert neki ilyen-olyan mestertenyésztői cím kell. Mintha az érne vagy jelentene bármit is! Ha hobbi célra vetted a kiskutyát, akkor esetleg javasolhatja, ha jó küllemű a kutya, hogy látogassatok el egy közeli kiállításra, na de erre kötelezni...

2012. febr. 6. 22:04
 15/71 A kérdező kommentje:

Látom vannak akik kétségesnek tartják kifogásaimat. Természetesen a tenyésztőnek semmi oka nincs, hogy így viselkedjen velem, a kutyát, KUTYÁMAT normálisan és igényesen tartom. Az egyik tenyésztő válaszadó mondta, hogy ő elvárja, hogy a gazdi telefonálgasson hírt adjon. Akkor most mondom, hogy az eladott kutya már nem a tenyésztőé!!!!

Ezt a tenyésztőnek már el kéne fogadni, hogy lerótták a kutyáért a pénzt, átkerült a kutya tulajdonjoga , innentől kezdve semmi köze a kutyához. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem érdeklődhet a kutya iránt a tenyésztő, de azért mindennek van határa! Nem akarok én a tenyésztővel családi kapcsolatba kerülni. Érdeklődjön őévente egyszer, ne nekem kelljen őt felhívni, ha érdekli a kutya sorsa, de fel kéne már fognia hogy nem az övé a kutya.

Különben el lett már a szerződés aláírásakor döntve, hogy nem tenyésztési céllal veszem a kutyát, igaz szerintem arra a célra vesz az ember kutyát amire akar-mondjuk ez az én meglátásom.

2012. febr. 7. 13:22
 16/71 A kérdező kommentje:

Hát igen, ha kiállításokon akarja látni a kutyát akkor fizesse meg ő a kiállítást.

Ja meg kifelejtettem, azt még, hogy csak Eukanubával engedi etetni a kutyát, pedig le se lett ez írva a szerződésbe, na persze én nem azzal etetek, már csak azért se, és még ezért is cseszeget! Mondjuk ezt az eukanuba cécót a kutya elhozatalakor nem is mondta, csak egy-két hónappal utánna kérdezte meg, hogy mivel is etetem a kutyáját. Értitek! Úgy kérdezte b@sszua, hogy kutyáját... Na hát már akkor kiborultam, aztán meg is mondtam akkor a magamét, nem is tetszett neki. Már két hónapja nem veszem fel a telót amikor ő hív, meg kinyomom, b@szok rá! Csak már idegesít baromira az a nő!!!!!

2012. febr. 7. 13:35
 17/71 A kérdező kommentje:
A foglalót azért aggályosnak tartom picit, mert nem szeretek olyanért fizetni, ami még nem lehet az enyém, csak mondjuk2-3 hónappal később, addig még le is léphet a pénzzel, pláne, hogy átvételi elismervényt sem adott az előlegről!!!
2012. febr. 7. 13:36
 18/71 A kérdező kommentje:
És a köldöksérves dologra mit tud reagálni az az egy-két tenyésztő aki írt ide? Tisztelettel érdekelne véleményük!
2012. febr. 7. 13:38
 19/71 anonim ***** válasza:
94%

Az a gond szerintem, hogy te nem kedveled a tenyésztőt akitől a kutyád vetted. Én nem kötelezem a gazdikat, hogy hívogassanak de ők megteszik, rengeteget beszélgetek velük, együtt szoktunk menni évente egyszer nyaralni azokkal akiknek van idejük jönni, szoktam kennelnapot tartani amikor ügyességi versenyeket csinálunk vagy terelni megyünk.

A szülinapomra szoktak hozni ajándékot és akikkel nagyon közeli a kapcsolatom azoknak én is szoktam adni.

Ha valami van a kutyával azonnal hívnak, ha látogatóba megyek mindig viszek ajándékot a kutyusnak.

Szóval tényleg jóban vagyunk, megszoktam érteni ha valaki nem szeretne közelebbi kapcsolatot (bár eddig csak 1 ilyen gazdim volt) vele ritkábban beszélek, fél évente kb de ő is tudja, hogy bármi van azonnal számíthat rám (ha panzióztatni kell a kutyát, kozmetikázni, vagy valami baja van)

Én nem szeretem őket hívogatni de szerencsére olyan kapcsolatunk van, hogy nem is kell mert maguktól megteszik :) pont 10 perce tettem le a telefont mert az egyik gazdi hívott, hogy a hétvégén meglett a kutya BH vizsgája :) Nagyon örültem neki, majdnem 1 órát beszéltünk...

Sajnálom, hogy számodra a kapcsolattartás ennyire problémás, ennek nem szabadna így lennie és ebben sajnos a tenyésztő is hibás valamennyire.

2012. febr. 7. 13:42
 20/71 Akiteki ***** válasza:
94%

A köldöksérv vagy egyéb hasonló öröklött dologért természetesen a tenyésztőnek kellene felelnie. Ez alapvető egy szerződésben, de akár a PTK-t is elő lehet venni, ez a szavatosság témájába tartozik.

A többi már két emberen múlik. Természetesen, ha hobbyra vetted, akkor legfeljebb megpróbálja az ember megfűzni, hogy jöjjön már el egy kiállításra, ha kifizetem a nevezését, vagy ha nagyon akarom, akkor elkérem a kutyát és én viszem el.

Abban nem értek egyet, hogy ha eladta akkor már semmi köze a kutyához. Pont azért van köze, mert mi van ha Veled történik valami és a kutyát esetleg el kell helyezni, akkor a tenyésztő az első, akihez segítségért kell fordulni. Én sem örültem, mikor kiderült, hogy a kiskutyát hulladék tescos táppal tömik az általam ajánlott helyett.

2012. febr. 7. 15:13
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!