Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért kell azt mondani egy...

Miért kell azt mondani egy kutyára hogy csúnya? Egy korábbi kérdésben volt hogy milyen kutyát vegyen az illető x-t vagy y fajtát. A válaszok 90 %-a az volt Y csúnya, x-et vegyél.

Figyelt kérdés
Ha tetszik az egyik attól még nem hiszem hogy a másikat kell "csúnyázni". Csak én nem szeretem az ilyet? Mért kell állatokra ilyet mondani?!
2012. jan. 26. 14:24
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
És miért alakult így a shar-pei? Kiképzővel, oktatóval még lehetne javítani a viselkedésén, és a ti kapcsolatotok is jobb lehetne.
2012. jan. 26. 14:57
 12/37 A kérdező kommentje:
6-8 hónapos volt mikor kaptuk, fajtatiszta, törzskönyves, elköltözés miatt adták oda ismerősök. Már akkor sem volt barátságos és az öreg boxer sem tudta megszokni (volt egy szuka is akkor még ez is gond lehetett), első naptól kezdve verekedtek. Ha jön valaki be kell zárni, mert támad. Volt már olyan hogy a gazdájához ment játszottak, 20 perc múlva minden ok nélkül odarohant és megharapta (nem volt nála étel,nem csinált semmit) Nem értjük. Oktatás meg sajna csak messze van. A gyerekeket féltjük tőle igazából. Nem tudjuk mi lesz a sorsa egyelőre.
2012. jan. 26. 15:03
 13/37 anonim ***** válasza:
Beleszólhatok? A shar-pei egy olyan kutya, ami tapasztalt gazdát igényel. Kutyaviadalokra tenyésztették ki, arra, hogy agresszív legyen. Nehezen fér össze más kutyákkal és rendkívül ragaszkodik a gazdájához. A sharpei-ek tehát vadak. Ez az az alapvető tudnivaló ami nélkül nem kellett volna megvenned a kutyádat. Nem értesz hozzá, ezért uralkodik fölötted, pedig egy ilyen kutyánál jobb, hűségesebb nincs, tapasztalat!
2012. jan. 26. 15:08
 14/37 anonim ***** válasza:
100%

Hát, pedig az lenne a megoldás.

Egyszerű tréningekkel, gyakorlással ezek megoldható gondok. Ha van pénz rá, akkor házhoz is lehet hívni trénert, hiszen csak pár ügyes technika kéne, hogy ezeket leállítsátok.

2012. jan. 26. 15:09
 15/37 anonim ***** válasza:
Ez a kutya labilis, valami baj van vele, rosszul nevelték, azért lett ilyen.
2012. jan. 26. 15:09
 16/37 anonim ***** válasza:
100%
(Nem beszólni akarok, csak az mindig szomorú, ha így van egy kutya, mert a legtöbbjükből sokkal többet ki lehetne hozni.)
2012. jan. 26. 15:11
 17/37 A kérdező kommentje:

13. válaszoló: olvasd el amit írtam: kaptuk, költöztek,nem volt helye, altatták volna, egy Ft-ot nem adtunk érte. Tenyésztőtől van egyébként (pontosabban a tenyésztő lányáé), nagyon szép és okos kutyáik vannak. Ők sem értik mi lehet vele. Azt pedig azért elmondhatom szerintem magunkról hogy tapasztalt kutyások vagyunk.3 ló is van, szóval állatok terén azért otthon vagyunk a dolgokban.

Mivel így jött ide nem sikerült megszeretni sem, ezért valószínű elviszik valahova. A pénz nem lenne akadály, de nem látja értelmét a család. Sajnálom nagyon egyébként. Ja és egész este ugat 6-8 órát folyamatosan, nem is alszik. Ezt sem tudjuk miért?! Ötlet?

2012. jan. 26. 15:19
 18/37 Akiteki ***** válasza:

Csúnya fajta nem létezik. Hiszen azért hozták létre őket, mert valakinek tetszik. Egy fajtán belül lehetnek nem megfelelő, és néha bizony nagyon csúnya egyedek. De még a saját gazdájának lehet ő a legszebb.

Az, hogy vannak olyanok, akik bunkó módon rávágják egy fajtára, hogy csúnya, az egyéni problémájuk.

2012. jan. 26. 15:20
 19/37 A kérdező kommentje:

Lehet hogy hülye kérdés de ha már így belemélyedtünk felteszem: lehetséges az hogy mondjuk bármi olyan szervi baja, rendellenessége van ami miatt ilyen?

Palm : tök igazad van

2012. jan. 26. 15:22
 20/37 anonim ***** válasza:

Igen elolvastam. Tudod, mit kell ilyenkor mondani, amikor megkérdezik, hogy akarsz-e egy kutyát? Ilyen esetben azt, hogy NEM. 2 éve dolgozom menhelyen problémás kutyákkal. Van tapasztalatom. Azt is tudom, hogy sajnos sok gazda okosnak és tapasztaltnak érzi magát pusztán azért, mert van vagy volt kutyája. Pedig ez közel sem ilyen egyszerű.

Nem érzi jól magát Ő se nálatok. Hogy ugat? Magas hangon vagy mélyen?

2012. jan. 26. 15:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!