Milyen "társtat" kellene választanom ebben az esetben? Részletek alább.
hát ha csak golditok volt, akkor fel kell készülnetek arra, hogy ezzel a kutyával teljesen másképp kell bánni mint a goldival. pl.:amit elnéznél simán egy goldennél azt egy dobinál, rotinál, vagy Nj-nél nem nézheted el.
Szerintem ezt nagyon megkéne gondolni, hogy egy ilyen kutya mellett képesek vagytok-e sokkal szigorúbban nevelni a másik kutyust.
Ráadásul a két kutyánál nem lesz-e azért vita, mert az egyiknél ezt elnéztétek, a másiknál meg ugyanezt nem.
Szóval ebbe nagyon bele kéne gondolni.
Amugy:Német juhász, dobi, roti.
DE CSAKHA TELJESEN KÉSZEN ÁLLTOK RÁ!!!!!
Nem a fajtán múlik, hogy mennyire fognak kijönni egymással a kutyák. Ez leginkább csak rajtatok múlik.
Olyan fajtát választotok, ami nektek tetszik, csak egy tanácsom lenne, vele mindenképp kezdjetek el majd járni kutyasuliba, mert a keményebb juhászkutyákat nagyon könnyű elrontani, de helyrehozni iszonyat nehéz, főleg nem egyedül egy teljesen kezdő gazdának.
Igazából a legideálisabb az lenne, ha már most elkezdenétek járni egy normális suliba a goldival, lehetőleg olyanba, ahol a nevelést, a kutyával való kommunikációt tanítják meg, nem pedig csak a feladatokat. Ha már most megtanulnátok a kutyázás alapjait és a másik kölyköt már kicsi korától helyesen tudnátok nevelni, sokkal könnyebb lenne.
És még egy útravaló tanács: mindenképp normális, felelősségteljes tenyésztőtől vegyetek kutyát, ezen ne akarjatok spórólni, hogy biztosan ne legyen semmi idegrendszeri problémája később.
Én 8 évesen kaptam az első saját kutyámat németjuhász szukát,rá 8 honapra egy kant!És 8 évesen voltam egyben falkavezér illetve játszotárs,csak rám hallgattak és nagyon jo ház9örzőők voltak!Persze ehhez kellettek a szülem segitségei is,de evvel arra akarok utlani h szerintem egy németjuhászt nem annyira bonyolult nevelni.Persze következetesség kell hozá,és fontos h jo tenyésztőtől legyen,ne vmi agyontszaporitott alombol származzon.
Minden kutya mellé lehet szoktatni egy másikat,mégha a személyisége el is térnek egymástol,csak ahhoz a ti segitségetek és odafigyelésetek kell!De szerintem egy goldi-németjuhász kombo hibátlan lenne!
Pireneusi juhászkutya ez: [link]
Amire te gondolsz, az a pireneusi hegyikutya, ne keverd a kettőt. Én egy komondort kifejezetten tudnék ajánlani nektek, nagyon jó területőrzők és megfelelő nevelés mellett jól kijönnek más kutyákkal. De alkalmasak lehetnek a molosszer típusú kutyák is, mint például újfoundlandi, leonbergi, bullmasztiff.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!